PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

26
Setembre
2016

Les obres de renovació de la Bassa estan en marxa

Es preveu que la piscina tornarà a obrir l’estiu vinent, després d’una renovació que rondarà els 4 milions d’euros

 bassa sabadell 3Les obres que han de permetre renovar la Bassa de Sabadell ja estan en funcionament. La primera fase es va iniciar el 28 de juliol i ha permès consolidar, a base d'injeccions de resines especials, el terreny que hi ha sobre el col·lector malmès. Aquests dies s'estan verificant els treballs executats i, si l’avaluació és positiva, ben aviat s’iniciarà la renovació de les platges i la instal·lació del sistema d'impulsió d’aigua. Aquesta primera fase, finançada per l’Ajuntament, es va adjudicar per 785.919,72 euros.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona subvencionarà l’Ajuntament de Sabadell amb 3 milions d’euros, els quals es destinaran a les tres fases d’obra que queden pendents per rehabilitar la Bassa, una de les piscines més grans d’Europa.

Avui, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han visitat les obres de la Bassa, acompanyats per la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez.

Durant la visita, Fernàndez ha afirmat que

la Bassa té 30 anys de vida, però els últims 16 anys s’hi havia fet molt poc manteniment. Ara el Govern ha prioritzat renovar-la i ha buscat el finançament necessari per fer-ho possible”. En aquest sentit, ha agraït “l’esforç que ha fet la Diputació de Barcelona perquè aquestes obres siguin una realitat.

Per la seva banda, Conesa ha posat en valor que

aquesta és una prioritat de l’equip municipal i del territori, fet pel qual des de la Diputació s’ha apostat per fer aquesta inversió i donar suport al projecte de reforma de la Bassa.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació ha recordat que una de les missions de la corporació és

acompanyar, amb les nostres inversions, les prioritats de cadascuna de les ciutats del territori .

Adjudicació de la resta d’obres

El Govern municipal portarà al Ple del 29 de setembre l’aprovació del procediment per adjudicar la resta de treballs que queden pendents. Es tracta de tres fases diferents, que es preveu que es duran a terme paral·lelament.

D’una banda, una fase permetrà renovar el vas de la Bassa. Caldrà arrencar les rajoles de la piscina, refer totes les juntes d’impermeabilització i posar-hi rajoles noves. Aquesta obra té un pressupost d’1.034.614,83 euros.

D’altra banda, es renovarà el sistema de filtració, que inclourà la construcció d’una nova depuradora, adaptada a les necessitats i a la normativa actual. Aquesta obra està pressupostada en 625.315,77 euros.

També es farà la reparació estructural del col·lector que travessa la piscina per sota, obra que té un pressupost d’1.207.119,98 euros.

L’import de licitació del conjunt de les obres que es porten al proper Ple és, doncs, és de 2.867.058,58 euros, que, sumats als dels treballs ja adjudicats, comporten una inversió total prevista en 3.902.988,18 euros.

Les obres es fan després que a l’estiu del 2014 es va detectar un excés elevat d’aportació d’aigua per mantenir el nivell de làmina d’aigua òptim. Aquestes fuites van alterar les condicions físiques de terreny i van causar problemes greus d’estabilitat. Al mes de gener del 2016 es va detectar que el col·lector que passa per sota la Bassa estava en mal estat, cosa que havia provocat que una part del vas de la piscina s’hagués enfonsat entre 10 i 12 centímetres a la part més afectada. És precisament, per un tema de seguretat que es va decidir de tancar la Bassa i renovar-la abans que es torni a obrir l’estiu vinent.