PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

01
Juliol
2020

Les piscines municipals ja estan preparades per començar la temporada d’estiu

Les piscines municipals ja estan preparades per començar la temporada d’estiu

Les piscines municipals i la Bassa entren en funcionament el dilluns 6 de juliol prenent totes les mesures de prevenció en l’actual situació derivada de la COVID-19. Des de fa unes setmanes es treballa per tenir a punt els equipaments, que funcionaran en un marc d’acció diferent de l’habitual. Les piscines reduiran l’aforament permès i s’establiran dos torns per jornada, la qual cosa permetrà netejar i desinfectar les instal·lacions entre torn i torn i donar l’oportunitat que més persones puguin gaudir de les piscines. Per accedir a les instal·lacions caldrà adquirir les entrades –aquesta temporada són preus reduïts– de manera anticipada.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la regidora d’Esports, Laura Reyes, han fet una visita aquest matí a la Bassa, on han pogut comprovat que la instal·lació, com la resta de piscines municipals, està ja a punt per començar una temporada d’estiu fora de l’habitual, amb un funcionament marcat per unes línies d’actuació que tenen com a objectiu oferir un servei segur i sense risc per la salut.

En aquest context, l’alcaldessa ha assenyalat que

“podem afirmar amb contundència que la gent pot venir a les piscines amb totes les garanties perquè s’han pres totes les mesures necessàries, amb la limitació d’aforament i l’establiment de torns per poder netejar i desinfectar al migdia de forma profunda”.

L’alcaldessa ha afegit que “volem també que hi hagi rotació i per això hem establert un sistema de venda d’entrades que garanteixi que tothom pugui gaudir del que entenem que en aquest moment és un servei essencial”.

S’han establert tres criteris bàsics de funcionament: la reducció́ de l’aforament de les instal·lacions per garantir el distanciament social; la intensificació́ del servei de neteja, higiene i desinfecció́ de les instal·lacions, i el control de les zones d’aigua. El que es persegueix és minimitzar riscos, establir mesures preventives i conscienciar de la importància que tothom es mostri compromès amb les limitacions.

Funcionament

La Bassa i les piscines municipals Olímpia, Campoamor i Cal Marcet obriran les portes previsiblement el 6 de juliol. En el cas de la Bassa, la temporada acabarà el 30 d’agost, mentre que Olímpia i Campoamor romandran obertes fins al 13 de setembre i Cal Marcet fins al dia 4. La piscina de Ca n’Oriac entrarà en funcionament tan bon punt s’acabin les obres de millora, que van quedar aturades durant l’estat d’alarma.

Pel que fa a la reducció dels aforaments. La Bassa podrà acollir un màxim de 1.000 usuaris alhora i les piscines, un màxim de 200 cadascuna. D’altra banda, s’han establert 2 torns per dia: un de matí, de 09.30 a 14 h, i un de tarda, de 15.30 a 20 h. El funcionament per sessions permetrà netejar i desinfectar les instal·lacions entre torn i torn i donarà oportunitat d’accés a més persones.

Els serveis complementaris que ofereixen els equipaments continuaran funcionant, seguint també les condicions de seguretat establertes. Vestidors, guarda-roba, serveis de bar i, en el cas de la Bassa, tobogans i pic-nic, estaran a disposició del públic. L’únic servei que no estarà actiu serà el lloguer de material.

Aquesta temporada, per accedir a les piscines caldrà comprar les entrades de manera anticipada. Les localitats s’hauran d’adquirir preferentment per Internet, al web https://piscines.sabadell.cat, tot i que també es podran comprar a les piscines de 18 a 20 h i sempre per a dies posteriors. Cal tenir present que les entrades dels infants de 0 a 3 anys, tot i ser gratuïtes, també caldrà reservar-les.

Pel que fa als preus, aquest temporada seran reduïts i varien segons l’equipament, si és festiu o cap de setmana i el grup d’edat, amb reduccions per a col·lectius com ara infants i joves menors de 15 anys, jubilats, pensionistes o persones amb discapacitat. S’han eliminat els abonaments de temporada.

Línia d’autobús

Un dels serveis complementaris de la Bassa és la línia d’autobús urbà L15/F15, estrenada l’any 2018 per fer més accessible l’equipament amb transport urbà. A partir del dilluns 6, aquest servei tornarà a estar actiu fins al 30 d’agost. Els horaris seran els mateixos tant els dies feiners com festius, amb freqüències de pas de mitja hora. El passat estiu va tenir un total de 17.500 persones usuàries, aproximadament 240 diàries.

Categories Cultura i esport, Esports Tags estiu, la Bassa, piscines municipals