PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

01
Març
2019

Sabadell es perfila com a Vila Esportiva Universitària

Serà la seu de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020

Sabadell es perfila com a Vila Esportiva Universitària

L’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han mantingut una de les primeres trobades per tal que la ciutat esdevingui Vila Esportiva Universitària 2020, atès que les instal·lacions esportives municipals acolliran les competicions de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, entre el mesos de novembre del 2019 i el març del 2020.

La reunió, que s’ha dut a terme aquests dies, ha comptat amb la participació de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, juntament amb responsables tècnics del servei d’Esports. Per part de la UAB hi ha assistit el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sànchez; el director del Servei d’Activitat Física, Andreu Benet, i el cap de Projectes del Servei d’Activitat Física (SAF), Agustí Serra.

La tria de la ciutat com a seu dels campionats ha estat promoguda per la UAB, encarregada aquest any de coordinar l’Esport Català Universitari amb el suport de la resta d’universitats catalanes. L’equip de govern de la UAB ha pensat en Sabadell per la qualitat dels seus equipaments esportius, la capacitat tècnica per absorbir aquest tipus de campionats, la proximitat entre instal·lacions i amb la mateixa UAB i, també, perquè a Sabadell es troba la seu de la facultat d’Economia i Empresa de l’Autònoma.

En paraules de Marisol Martínez,

“és un orgull que les instal·lacions esportives de Sabadell siguin la seu d’una competició que aplegarà més d’un centenar d’equips de les diferents universitats catalanes i que posarà novament en relleu la qualitat de les instal·lacions esportives de la ciutat”.

Per a la regidora, l’esdeveniment permetrà promocionar Sabadell i potenciar encara més el turisme esportiu, una de les dues tipologies de visitants que actualment rep la ciutat.

Esports per equips i individuals

Aquesta competició té l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones integrants de les comunitats universitàries, ja que hi poden participar estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. Pel que fa a les competicions per equips hi haurà: bàsquet femení i masculí; futbol 11 masculí; futbol 7 femení; futbol sala masculí i femení; handbol masculí i femení; rugbi 7 masculí i femení, i voleibol femení i masculí. La competició no es limita, però, als esports d’equip. Hi ha programat un gran nombre d’esports individuals, com ara, l’atletisme, la natació, la cursa de muntanya, el karate, el tennis o la mitja marató, entre altres.

El campionat es fa cada any en una població per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Així doncs, Sabadell agafarà el relleu de l’Hospitalet de Llobregat, que està sent la seu aquest 2019, després que ho hagin estat també, Cornellà de Llobregat, Barcelona, Igualada i Sant Cugat del Vallès.