PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

16
Novembre
2020

Les fonts ornamentals s’il·luminaran de lila amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat

Les fonts ornamentals s’il·luminaran de lila amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat

Les fonts de les places de Sant Roc, Catalunya i Concòrdia s’il·luminaran, demà 17 de novembre, de color lila, en commemoració del Dia Mundial de la Prematuritat, és a dir, la circumstància de néixer abans de temps, abans que es compleixin les 37 setmanes de gestació.

L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix així a la campanya de conscienciació sobre la prematuritat que anualment organitza l’Associació de Prematurs de Catalunya - Som Prematurs i a la qual ja s’han afegit una vintena de municipis catalans.

Segons Som Prematurs, al voltant d’un 7 per cent dels nadons a Catalunya –uns 4.500 nens i nenes– neixen abans de temps. La major part no presenten seqüeles greus, però, com assenyala l’entitat, la prematuritat extrema està equiparada a malaltia greu i es necessita molta investigació per millorar-ne el tractament.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, neixen prematurament cada any a tot el món uns 15 milions de nens i nenes. No es coneixen exactament les causes d’aquests parts, ni hi ha cap prova per predir amb exactitud la possibilitat d’un part prematur.