PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
25
Febrer
2015

L’Ajuntament de Sabadell signa un protocol d’intencions amb els Ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Tarragona per compartir experiències entre els projectes de Smart City

L’Ajuntament de Sabadell i els municipis de L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona han signat avui, en el marc del Sabadell Smart Congress, un protocol d’intencionsamb l’objectiu d’establir canals de comunicació institucionals entre les tres ciutats, que contribueixin a impulsar projectes de modernització dels serveis públics mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

 

 

Cadascun dels municipis aportarà els seus coneixements en relació a un projecte “Smart City” a fi que les altres dues ciutats el puguin replicar. En el marc d’aquest protocol els tres signants es comprometen a impulsar les “smart regions” de les quals formen part cada ciutat: l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual forma part L’Hospitalet de Llobregat; el Clúster TIC Catalunya Sud, del qual forma part Tarragona i l’Àmbit B-30 per part de Sabadell.

Avui, en l’acte de signatura del protocol, el tinent d’alcalde de Presidència de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha explicat que

es tracta de posar en comú les estratègies i projectes per aprofundir en el concepte smart. Ho farem posant a disposició els nostres instruments per compartir i també per reproduir experiències i bones pràctiques.

El quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, ha comentat, referint-se a Sabadell i al Congrés que

és un goig trobar un Ajuntament que organitzi aquest espais de trobada” i ha remarcat que “compartim una visió del que poden representar les tecnologies de la informació i la comunicació en la qualitat de vida de les persones. Tarragona vol compartir els seus projectes i que puguem importar també solucions per a nosaltres.

Per la seva part, la regidora delegada d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Glòria Herance, ha remarcat que

representem tres municipis diferents però que compartim la voluntat de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes” i ha afegit que “aquest és un acord per generar sinèrgies i per col·laborar.

Aquest protocol s’emmarca en la línia de col·laboració amb altres municipis per compartir bones pràctiques, com és el cas de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), la xarxa CIVITAS de mobilitat sostenible o el partenariat europeu d’innovació en ciutats intel·ligents i comunitats.

El protocol tindrà vigència per un any i es podrà prorrogar per períodes successius si així ho expressen totes les parts.

Categories Economia i treball, Innovació Tags economia, innovació, Red Española de Ciudades Inteligentes, smart city