PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
20
Setembre
2019

Visita d’una delegació d’Eindhoven per explicar les iniciatives d’acceleració empresarial en el marc del projecte Triangulum

El CEI Can Roqueta ha acollit les sessions de treball

Visita d’una delegació d’Eindhoven per explicar les iniciatives d’acceleració empresarial en el marc del projecte Triangulum

Una delegació de la ciutat d’Eindhoven ha visitat Sabadell per participar en unes sessions de treball on s’han explicat les iniciatives público-privades que s’estan aplicant en aquesta ciutat holandesa. La visita s’emmarca en el projecte europeu Triangulum, on tant Eindhoven com Sabadell hi participen.

La delegació dels Països Baixos estava formada per representants de la Universitat tècnica d’Eindhoven i de l’empresa Volkerwessels d’aquesta ciutat. Les sessions de treball s’han desenvolupat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta.

La primera sessió ha consistit en una exposició per part dels representants d’Eindhoven de les iniciatives de promoció de l’emprenedoria aplicades allà, especialment el concurs “I-city”. El certamen va subvencionar amb 400.000€ els millors 10 prototips de solucions que donaven resposta a determinats reptes urbans vinculats amb l’Espai públic, l’energia, la mobilitat, etc., que després es van provar a la pròpia ciutat d’Eindhoven.

La segona jornada ha estat una sessió de treball al voltant de reptes urbans de Sabadell, a partir d’una llista inicial de 16 reptes proposada el 2n trimestre de 2018 i a partir de la qual estudiants de les universitats d’Eindhoven i de l’entorn de Sabadell  podien prototipar solucions a aquests reptes, per aplicar-se a Sabadell a mode de prova pilot. La llista inicial de reptes fa referència a enllumenat públic, seguretat, mobilitat, telecomunicacions i energia, entre d’altres.

Eindhoven ha esdevingut líder en innovació i col·laboració público-privada als Països Baixos, després d’un període de reconversió a partir d’un model industrial que va entrar en decadència. Ha aconseguit generar un nou model urbà basat en la innovació i la creativitat, pivotant sobre les universitats, les empreses, els agents públics i la ciutadania.

Ha articulat diversos mecanismes per afavorir la incubació i acceleració de projectes empresarials innovadors, com ara “living labs” (espais d’experimentació de tecnologies innovadores), empreses “start-up” universitàries o parcs tecnològics.

Triangulum

El projecte europeu Triangulum està desenvolupat per un consorci de 22 institucions de diferents països europeus, en què l’institut alemany de recerca Fraunhofer n’és el coordinador. L’objectiu principal del projecte és crear un nou model de ciutat que aprofita les noves tecnologies per a ser més eficient, ecològica i orientada a la ciutadania, mitjançant la implementació de solucions integrades d’innovació urbana. Es tracta d’un projecte finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea.

Sabadell com a ciutat seguidora en Triangulum desenvolupa una estratègia d'implementació de 10 accions innovadores integrant els àmbits de l'energia, el transport i les TIC. Dins del projecte Triangulum, l'Ajuntament de Sabadell, juntament amb les ciutats de Praga i Leipzig, testeja la replicabilitat de tecnologies i metodologies que s'han aplicat en les anomenades ciutats “far” o precursores del projecte, Eindhoven, Manchester i Stavanger.

Categories Triangulum, Economia i treball, Innovació Tags CEI Can Roqueta, Eindhoven