PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
16
Març
2021

Especialistes del món de l’esport aportaran en una trobada virtual eines i coneixement per organitzar esdeveniments esportius més sostenibles

Tindrà lloc el dijous 18 de març

Especialistes del món de l’esport aportaran en una trobada virtual eines i coneixement per organitzar esdeveniments esportius més sostenibles

L’impacte ambiental dels esdeveniments esportius i quines eines i solucions en termes de sostenibilitat poden tenir a l’abast els seus organitzadors són l’objecte d’una jornada virtual que tindrà lloc el proper dijous 18 de març. Especialistes del món de l’esport aportaran la seva experiència en aquesta trobada, adreçada especialment a clubs i entitats interessats en la creació de tornejos i esdeveniments més sostenibles.

Es donaran a conèixer com es gestionen grans esdeveniments, quines eines es poden oferir per crear activitats esportives sostenibles i quins casos d’èxit s’estan duent a terme.

Es tracta d’una iniciativa de col·laboració entre el sector públic, representat per l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya; el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, INDESCAT, i entitats de referència en energia i clima, com Ecoserveis, i en esdeveniments sostenibles, com és el cas de Loom Sostenible.

 

Programa

La jornada començarà amb la benvinguda d’Àstrid Fina, atleta paralímpica, seguida per una ponència inspiradora d’Albert Bosch. El corredor i l’aventurer portarà la seva visió de com les persones esportistes poden liderar el canvi que la societat necessita per mitigar l'emergència climàtica. Els esdeveniments esportius tenen impacte ambiental molt elevat, però també una gran capacitat d’incidència i poden ser un referent per aconseguir aquest canvi.

El seguirà una taula rodona moderada pel reconegut periodista esportiu Joan Maria Pou sobre casos d'èxit en la gestió d’esdeveniments sostenibles. Aportaran la seva experiència organitzativa Joan Porcar, president d’RPM-MKT, que parlarà de la gestió sostenible del Dakar i de la Titan Desert; Josep Lluis Santamaria, director general del Circuit de Catalunya, que parlarà de la gestió del Circuit, i Anna Parisi, de l’Ultra Clean Marathon, que explicarà l’esdeveniment que combina esport i sostenibilitat.

Acabada la xerrada, l’empresa Ecoserveis presentarà els materials d’educació i divulgació que s’han produït al llarg de la duració de PlayGreen. També, juntament amb Loom Sostenible, es descriuran eines i indicadors disponibles per calcular la petjada ambiental dels equipaments esportius. Finalment, des d’Itàlia, Sant'Anna School of Advanced Studies a Pisa presentarà una eina online per calcular la petjada ambiental d’esdeveniments esportius.

Per acabar, es presentarà l'experiència dels Green Team (voluntaris ambientals) que han participat en el projecte europeu PlayGreen. finançat pel programa Erasmus+ Sport i coordinat per Ecoserveis, el projecte ha suposat el treball conjunt de les federacions de futbol de Malta, Estònia, Lituània i Flandes per promoure la gestió sostenible dels seus esdeveniments esportius a través de voluntariat jove.        

Per participar-hi, de forma virtual, es necessita inscripció prèvia. El formulari està disponible en català i anglès. L’esdeveniment té un límit màxim de places i es crearà una llista d’espera per assegurar que hi pugui participar el major nombre possible de persones.

Categories Sabadell 2030, Cultura i esport, Esports, Transició Ecològica Tags Esports, sostenibilitat