PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
10
Febrer
2023

Sabadell ha plantat 3.453 arbres nous en tres anys i mig

La previsió és que aquest any es plantin 797 exemplars més

Sabadell ha plantat 3.453 arbres nous en tres anys i mig

Sabadell ha guanyat 3.453 arbres nous als diferents barris des de juny de 2019. Així, la ciutat continua avançant en l’estratègia Sabadell Més Verda per naturalitzar i fomentar la presència del verd a tota la ciutat, a més de potenciar tots els beneficis que això implica a nivell ambiental, estètic i per a la salut de les persones. L’objectiu municipal és que abans de final d’any es plantin 797 exemplars més i així arribar als 4.350 nous arbres.

El comptador d’arbres

La xifra de plantació de nous arbres es pot seguir en un comptador gegant que està instal·lat a la Fira Sabadell des de febrer del 2022. El comptador es va iniciar amb la xifra de 1.192, que són els exemplars que s’havien plantat en els darrers dos anys i mig i, a partir d’aquí, s’actualitza periòdicament  a mesura que es van realitzant plantacions.

Beneficis de l’arbrat

Entre els múltiples beneficis que implica l’impuls d’arbrat a les ciutats hi és la millora de la qualitat de l’aire (atès que els arbres filtren els contaminants, redueixen el CO2 i regulen la temperatura), com també la reducció de la contaminació acústica, ja que actuen com a barrera i disminueixen els nivells de soroll.

Alhora, milloren la captació d’aigua, tot reduint el risc d’inundacions, i afavoreixen la biodiversitat. També aporten ombra i humitat, tot promovent l’estalvi energètic a les llars. En definitiva són un actiu important en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida.

Categories Districtes, Sabadell 2030, Parcs i Jardins, Projectes Estratègics, Transició Ecològica Tags arbrat, COMPTADORS ARBRES, parcs i jardins