PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
20
Juliol
2023

Una tretzena d’infants sahrauís passen l’estiu a Sabadell en el marc del projecte “Vacances en Pau”

Una tretzena d’infants sahrauís passen l’estiu a Sabadell en el marc del projecte “Vacances en Pau”

Un grup de 13 infants sahrauís passaran l’estiu a Sabadell gràcies al projecte “Vacances en Pau”. Van arribar el passat 11 de juliol i està previst que tornin a casa a principis de setembre. Durant la seva estada amb famílies sabadellenques faran excursions, sortides a les piscines municipals i altres activitats lúdiques. Els infants també han rebut una revisió mèdica gràcies a la col·laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i l’ajuda voluntària de l’equip mèdic.

En aquest marc, avui tindrà lloc un acte de benvinguda a l’Ajuntament amb la presència de l’alcaldessa, Marta Farrés, la regidora de Drets Civils, Sílvia Garcia, els infants, les famílies acollidores, representants de l’entitat Vallès Wilaia, del Parc Taulí i el representant del Front Polisari a Catalunya.

“Vacances en pau” és un projecte organitzat per l’entitat Vallès Wilaia i des de l’any 2006 ha fet possible que desenes d’infants puguin gaudir d’estades d’estiu a Sabadell, de la mà de les famílies acollidores, fent èmfasi en els àmbits socioeducatiu i sanitari. De fet, per als fills i filles de les famílies sabadellenques aquesta és una experiència de convivència, intercanvi cultural i aprenentatge vital molt important.

Sabadell té un vincle especial amb el poble Sahrauí des que el 1989 va signar un acord d’agermanament amb l’Argub amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. Un agermanament que es va renovar per acord del Ple Municipal l'any 2017.

Els objectius que marquen la col·laboració amb les entitats són donar suport a l’acolliment de persones refugiades sahrauís, continuar promovent valors de convivència, respecte i justícia entre els pobles i col·laborar perquè el procés de pau torni a ser l’eix central que permeti l’entesa entre els pobles.

Categories Sabadell 2030, Cooperació, Drets Civils i Gènere, Projectes Estratègics Tags infants sahrauís, vacances en pau