PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Maig
2020

A partir de dilluns, tornen a funcionar la zona blava i les minideixalleries i reobren al públic el Complex Esportiu Sant Oleguer i el Cementiri

Es treballa per obrir dimecres les biblioteques Vapor Badia, Ponent, La Serra, Can Puiggener i Nord

A partir de dilluns, tornen a funcionar la zona blava i les minideixalleries i reobren al públic el Complex Esportiu Sant Oleguer i el Cementiri

Conforme avança la desescalada, Sabadell va recuperant equipaments i serveis. Així, amb motiu de l’increment de la demanda d’estacionament de rotació a les diferent zones,  a partir del proper dilluns, 1 de juny, tornarà a funcionar la zona blava de la ciutat. També es reprèn el servei de minideixalleries urbanes. Pel que fa a equipaments, reobren el Complex Esportiu de Sant Oleguer i també obrirà al públic el Cementiri Municipal. Així mateix, cal destacar que a partir de dilluns, encara dins la Fase 1, i pel que fa a mobilitat, la regió sanitària de Barcelona (on s’inclou Sabadell) s’unifica, per la qual cosa es permetrà la mobilitat per tots els municipis que configuren la regió, inclosa la ciutat de Barcelona.

Pel que fa a les biblioteques, es treballa per obrir dimecres, dia 3, les biblioteques Vapor Badia, Ponent, La Serra, Can Puiggener i Nord. També el dia 3, l’Arxiu Històric reprèn les consultes presencials. Tot plegat amb cita prèvia. 

D’altra banda, recordar que aquest cap de setmana torna l’habilitació d’espais per a vianants a diferents eixos.

Els serveis que tornen a funcionar a partir de dilluns, dia 1, són:

1. Zona blava: Davant l’increment de la demanda d’estacionament de rotació i per tal d’evitar la saturació  de les places d’aparcament en superfície, la zona blava tornarà a funcionar. D’aquesta manera, s’ordena la mobilitat en vehicle privat i s’ofereix una solució per a l’aparcament de curta durada, facilitant l’estacionament lliure i evitant la circulació perimetral mentre els vehicles busquen on aparcar. 

L’estacionament limitat i controlat de zona blava va quedar suspès el 16 de març amb motiu de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i el confinament de la població. L’objectiu de la suspensió llavors va ser facilitar l’estacionament de residents durant aquests dies en què la mobilitat en vehicle privat es va reduir fins a un 78%, limitada als desplaçaments per atendre els serveis essencials o necessitats inajornables de la ciutadania. 

En aquest sentit, tot i que actualment la reducció del trànsit és del 50% a les principals vies de la ciutat, es considera necessària la recuperació del servei per donar resposta a una demanda detectada, ordenant la mobilitat i l’oferta d’estacionament regulat, limitant l’ús del vehicle privat a aquells desplaçaments que ho requereixin i afavorint la rotació.

La zona blava disposa de gairebé 1450 places d’estacionament ubicades al principals carrers i punts d’atracció comercial, administratiu i de serveis de la ciutat.

2. Minideixalleries: a partir del proper 1 de juny les minideixalleries urbanes de Sabadell (c. de Lope de Vega, 41 i c. del Mont Blanc, 36) tornaran a obrir a tota la ciutadania en horari de 9 a 13h, de dilluns a dissabte. Amb aquesta mesura l’Ajuntament de Sabadell torna a posar a disposició dels veïns i veïnes tots els serveis de recollida existents abans de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma.

L’accés a les instal·lacions comptarà amb mesures de seguretat i control per tal de mantenir la distàncies social i l’afluència controlada de persones dins els equipaments. 

D’igual manera, el servei de minideixalleria ambulant (Mobiblau) es posarà en marxa el proper dilluns amb la programació, llocs i horaris habituals.

Cal recordar que a partir de l’ús de les deixalleries urbanes i el Mobiblau (així com també dels punts blaus) es poden demanar bonificacions a la taxa de residus. 

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom en el manteniment de l’espai públic net i demana a la ciutadania abstenir-se de llençar mobles i trastos vells a la via pública sense que prèviament s’hagi fet la sol·licitud al servei de recollida. Recordar que el servei és totalment gratuït, tant la trucada telefònica (tel. 900 222 234) com la recollida dels estris. Per a més informació: Servei d’Atenció Ciutadana.

3. Complex Esportiu de Sant Oleguer: aquest equipament esportiu a l’aire lliure reobre portes al públic el proper dilluns 1 de juny, dos mesos i mig després del seu tancament derivat de l’Estat d’Alarma. En l’actual context (fase 1) l’aforament es veurà limitat al 30% de la seva capacitat i l’accés es farà mitjançant cita prèvia i per torns. La pràctica esportiva queda limitada a l’ús individual o a dues persones en funció de la modalitat, però sempre respectant la distància de seguretat de dos metres.

La instal·lació estarà oberta de dilluns a dissabte, de 8.30 a 12.30 i de 16.30 a 21.30, i els diumenges de 8,30 a 12,30h. Els espais esportius que es podran utilitzar són la pista d’atletisme i la seva zona central de gespa, el frontó i les pistes poliesportives (per a ús individualitzat). No es podrà fer ús dels vestidors.

Per concertar l’accés caldrà enviar un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o, de forma presencial, durant els horaris indicats a la recepció de l’equipament.

4. Cementiri Municipal de Sabadell: el proper dilluns tornarà a estar obert al públic, recuperant el seu horari habitual de 9 a 19 h (de l’1 d’abril al 31 d’octubre). El cementiri tindrà un aforament limitat, seguint en tot moment les instruccions de les autoritats sanitàries i les persones que hi accedeixin han de mantenir la seguretat interpersonal. En cas que no sigui possible, utilitzar mascareta.

Pel que fa a les vetlles, enterraments i comiats de cremació, el límit el continuarà marcant en cada fase l’autoritat sanitària. 

Pel que es refereix als accessos, només estaran obertes la porta de l’entrada principal i l’accés posterior (parada autobús) de Torre-romeu.  

5. Biblioteques i Arxiu Històric: s’està treballant per obrir, a partir del proper dimecres 3 de juny, les biblioteques Vapor Badia, Ponent, La Serra, Can Puiggener i Nord. La utilització d’aquests equipaments, en aquesta fase, és només per préstec i retorn de llibres. El servei és amb cita prèvia que cal sol·licitar o bé per telèfon o bé per correu electrònic, a cadascuna de les biblioteques.

Pel que fa a l'Arxiu Històric de Sabadell, reprèn les consultes presencials també el proper dimecres dia 3. El funcionament serà, igualment, amb cita prèvia que cal demanar per correu electrònic o al telèfon de l'Arxiu. El servei de consulta telemàtica i telefònica segueix prestant-se com fins ara.

6. El Servei Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) continua donant servei com a servei essencial de l’Ajuntament i que s’ha mantingut durant tot l’Estat d’Alarma. En aquest sentit, el servei ha prioritzat i reforçat els canals d’atenció i gestió telefònic i digital, reservant l’atenció presencial per a aquells casos que requereixen, de forma excepcional i urgent, una tramitació en persona i, a més, perquè el SAC gestiona el Registre General de l’Ajuntament. L’atenció presencial requereix de cita prèvia i es porta a terme a l’Oficina Central del carrer de la Indústria. 

7. Aquest cap de setmana torna l’habilitació d’espais per a vianants a diferents eixos. L’Ajuntament continua apostant per facilitar espais de la via pública on els vianants puguin passejar i fer esport mantenint la distància i sense trànsit de vehicles. Amb aquest objectiu, aquest cap de setmana es tornaran a tallar diferents carrers. 

És el cas, d’una banda, del tall de trànsit de l’eix central –des de la plaça de les Dones del Tèxtil fins gairebé als Cinemes Imperial– i d’alguns trams de les avingudes de Barberà, de la Concòrdia i de Matadepera, al sud i al nord de Sabadell, respectivament. I, d’altra banda, del carrer de Sant Miquel a la Creu Alta –entre la plaça dels Usatges i el carrer de Can Puiggener–; els carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample –entre la carretera de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís–, i el carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà –entre la ronda de Santa Maria i la carretera de Barcelona.

Categories Ajuntament, Esports, Residus, Mobilitat i transport Tags coronavirus, desescalada, serveis municipals