PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
abril
2018

Acord entre l’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona per impulsar nous projectes innovadors

La col·laboració permetrà desenvolupar experiències de gestió estratègiques adreçades a donar resposta a les noves realitats urbanes emergents

Acord entre l’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona per impulsar nous projectes innovadors

L’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració amb la voluntat d’executar nous projectes innovadors entre ambdues institucions que permetin a la Universitat concebre la gestió de la ciutat com un espai de recerca aplicada en els camps de l’activitat urbana i a l’Ajuntament, la possibilitat de comptar amb el talent i el coneixement de la Universitat per desenvolupar projectes adreçats a la cerca de noves solucions als problemes emergents de la ciutat.

La signatura de l'acord, que ha tingut lloc avui al Rectorat de la UAB entre la rectora, Margarita Arboix, i l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, defineix la col·laboració en noves iniciatives conjuntes en els àmbits del desenvolupament econòmic, la planificació territorial, la qualitat de vida i la convivència, la formació i la transferència de coneixement, i les tecnologies de la informació i la comunicació a Sabadell. A més, estableix la col·laboració en la preparació de les activitats de commemoració del 50è aniversari de la UAB aquest any 2018.

La complicitat que han mantingut durant anys l’Ajuntament i la UAB ha permès desenvolupar projectes de valor estratègic que han situat a la Universitat com un dels actius més importants de la ciutat. En aquest sentit, Sabadell acull actualment equipaments vinculats a la universitat, com la seu de l’Escola d’Enginyeria, la Facultat d’Economia i Empresa i la Unitat Docent Parc Taulí de la Facultat de Medicina.

Aquest conveni s’emmarca com una de les accions que el Govern de la ciutat ja va plantejar dins dels sis eixos bàsics que aquest 2018 han de consolidar el projecte de transformació per a la ciutat i el desenvolupament del Pla de Mandat: l’economia municipal, la nova agenda urbana, la proximitat i els barris, la cohesió social, els serveis a la ciutadania i l’estratègia europea Sabadell 2030.

És precisament a l’entorn d’aquesta estratègia, que es volen posar les bases per a la ciutat de la propera dècada enfocades en cinc línies de treball, entre les quals, la universitat, i amb una aposta clara per la consolidació de la universitat a la ciutat amb accions concretes com la plasmació de diferents convenis que permetin la realització de nous estudis d’educació superior a la ciutat.

En aquesta línia l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant ha manifestat que

“aquest Govern vol fer una aposta clara per a l’assentament de la universitat a Sabadell, treballar conjuntament per tenir més presència de les universitats a la ciutat i, en aquest marc, reforçar la presència estratègica de la Universitat Autònoma de Barcelona a la ciutat”.

Serracant, a més, ha afegit que

“aquest conveni és el punt de partida per treballar conjuntament nous estudis d’educació superior a la ciutat amb nous projectes que permetin més idees, més recerca i més coneixement”.

A l'acte de signatura, la rectora i l'alcalde han parlat de l'agenda de trobades entre ambdues institucions per impulsar-ne la col·laboració com ara la formació en diverses àrees acadèmiques. Entre altres aspectes, Serracant ha proposat Sabadell com a "ciutat pilot" en innovació en el camp de ciutats intel·ligents i sostenibles, i Arboix ha expressat la voluntat de la universitat de potenciar especialment el campus de Sabadell de la UAB i la formació en diverses especialitats sanitàries.

Categories Ajuntament, Innovació Tags UAB, Universitat