PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Gener
2018

Acte en record i reconeixement als deportats sabadellencs als camps nazis

A la 1 del migdia es fa l’acte institucional en record i reconeixement als deportats sabadellencs

Acte en record i reconeixement als deportats sabadellencs als camps nazis

Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, dissabte 27 de gener, Sabadell recorda els ciutadans que van ser deportats als camps nazis entre 1940 i 1945.

Des de les 9 del matí es fa un recorregut per diferents punts de la ciutat per col·locar les plaques stolpersteine. A la 1 del migdia el punt de trobada és a la Casa Duran on es fa l’acte institucional en record i reconeixement als deportats sabadellencs. L’acte està conduit per Elisabet Carnicé i hi ha diferents lectures i la interpretació musical del Brossa Quartet de Corda.

Un cop finalitzat l’acte, es fa el trasllat al carrer de les Comèdies, per acompanyar l’artista Gunter Demnig en la col·locació de les plaques stolpersteine. Tot seguit, Roser Ferrando, filla del deportat Emili Ferrando Rosell, llegeix unes poesies davant la casa on va viure la família en començar la Guerra Civil, al carrer del Vapor. Més endavant Rafael Monllor llegeix uns textos del seu pare homònim al carrer de Llobet.

A l’acte hi assisteixen diferents personalitats com ara Maties Serracant, alcalde; Carme García, directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, de la Generalitat de Catalunya; Raül Romeva, diputat; Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Gènere i Feliu Crespí, fill del deportat Conrad Crespí i Vergés.