PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Març
2020

Activat el servei d’atenció municipal COVID-19 per resoldre dubtes sobre l’activitat laboral, empresarial i econòmica en l’actual context

Paral·lelament i d’acord amb les entitats econòmiques, s’ha editat una guia amb un resum de les mesures que dins aquest àmbit i en aquesta situació excepcional han posat en marxa l’Ajuntament i els governs de la Generalitat i de l’Estat

Activat el servei d’atenció municipal COVID-19 per resoldre dubtes sobre l’activitat laboral, empresarial i econòmica en l’actual context

L’Ajuntament de Sabadell està impulsant diferents mesures amb l’objectiu de mitigar l’impacte econòmic derivat per la crisi de COVID-19 i donar suport a la ciutadania i al teixit empresarial i comercial de la ciutat. Per resoldre dubtes en l’àmbit laboral, empresarial i econòmic s’ha organitzat un servei d’atenció municipal integrat per personal de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell pertanyent principalment a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a i al Servei d’Orientació i Intermediació laboral.

Les persones que vulguin adreçar-hi les seves consultes tenen a disposició a l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En un termini inferior a 24 h (dies hàbils) seran atesos tots els correus que s’adrecin a aquesta bústia. D’altra banda, també s’ha habilitat el telèfon 618 31 66 16. L’horari d’atenció telefònica serà de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

En paral·lel, el web es va actualitzant permanentment. La pàgina inclou un recull de les principals mesures econòmiques determinades per organismes oficials classificades per treballadors i treballadores, empreses, autònoms i autònomes i comerços

Guia per a persones i empreses

Així mateix, per facilitar l’accés a la informació de totes les persones que es veuen afectades en l’àmbit laboral o empresarial per la situació actual, l’Ajuntament, d’acord amb les entitats econòmiques de la ciutat, ha editat una guia resum de mesures econòmiques impulsades per l’Ajuntament i pels governs de Catalunya i de l’Estat per a persones amb contracte laboral i per a empreses i persones autònomes.

L’edició d’aquesta guia, a la qual s’han sumat també els sindicats CCOO i UGT, és una de les mesures que s’han impulsat en el marc del treball conjunt que l’Ajuntament i les entitats econòmiques estan portant a terme davant l’actual conjuntura.

En aquest sentit, la tasca conjunta inclou entitats com la Cambra de Comerç, el CIESC, Centre Metal·lúrgic, PIMEC Vallès Occidental i Gremi de Fabricants, així com associacions de comerciants i de restauració i té com a objectiu sumar esforços per donar suport al teixit econòmic en aquesta situació excepcional i reduir l’impacte que el coronavirus pugui tenir en l’economia de la ciutat.

Entre les mesures es va acordar elaborar documentació conjunta adreçada a empresaris i autònoms on es recullin tots els ajuts aprovats amb motiu de  l’Estat d’Alarma. 

Així mateix, la Cambra de Comerç i la Cambra de la Propietat crearan un sistema d'intermediació conjunt per tractar les demandes d'ajornament de pagament de lloguers per part de comerciants que no puguin fer front a l'abonament pel tancament dels negocis durant l'estat d'alarma. Amb la mesura es vol evitar que algun establiment hagi de cessar la seva activitat de forma definitiva pels efectes del tancament temporal, tot intentant trobar solucions que no perjudiquin a tercers, en aquest cas als propietaris d’aquests locals.

El conjunt d’accions es sumen a les anunciades per l’Ajuntament. En aquest marc, s’ha previst que els establiments afectats pel tancament obligatori i durant el temps que duri l’Estat d’Alarma no hauran de pagar les taxes de residus, mercats, d’encants (mercadillos) i la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars. En els casos en què ja s’hagués cobrat import, s’articularien mecanismes per retornar-lo o regularitzar-lo als trimestres següents.

També s’ha aprovat l’ampliació del pagament de l’impost de vehicles i la taxa de guals fins al 5 de maig i l’IBI fins al 31 de juliol, sense perjudici que aquest calendari es pugui anar adaptant en funció de la durada de l’Estat d’Alarma. Així mateix, l’Ajuntament aplicarà l’exempció de pagament del lloguer a les empreses allotjades als vivers o centres d’empreses municipals mentre duri l’Estat d’Alarma.

Categories Ajuntament, coronavirus, Economia i treball Tags coronavirus, Covid-19, economia i treball