PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Novembre
2015

Ajuntament, Creu Roja i Càritas posen en marxa l’Operació Fred d’atenció a persones sense sostre en cas de baixes temperatures

L’Ajuntament de Sabadell, Creu Roja Sabadell i Càritas posen en marxa, a partir de l’1 de desembre, l’Operació Fred, un dispositiu, que s'ha presentat avui, per atendre les persones sense sostre en cas d’activació del Pla Neucat de risc meteorològic o si es registren temperatures sota zero.twopfred

 

Creu Roja habilitarà un espai d’acollida, amb capacitat per a 10 places, on s’ofereix allotjament, servei de dutxes, roba neta, sopar calent, kit de descans i esmorzar.

Aquest any s’han introduït diferents factors de millora per tal de donar millor resposta i una atenció més eficaç. el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha destacat que les novetats responen a

la dinàmica iniciada aquest mandat de detecció i atenció de les emergències socials i poder actuar millor davant aquestes situacions

Les novetats són les següents:

  • S’amplia l’activació del servei: s’activarà com sempre amb el Neucat i, a més, quan es registrin temperatures sota zero.
  • Ampliació d’horaris: per a les persones que tenen ja plaça de nit a Creu Roja, Càritas habilitarà un espai d’acollida a partir de les 5 de la tarda fins les 8 dels vespre, hora en què podran accedir a la Creu Roja.
  • Col·laboració ciutadana: es demana a la ciutadania que quan el servei estigui activat contactin amb Policia Municipal (092 o 900 112 092) si veuen alguna persona sense sostre que no estigui atesa o que passi la nit al carrer.
  • Formació del voluntariat: amb l’objectiu de millorar l’atenció, s’ha previst impartir als voluntaris una formació conjunta sobre l'atenció a persones sense sostre, en la qual participarà l'Ajuntament.

Unitat Mòbil

D’altra banda, quan la temperatura oscil·li entre els 0 i 3 graus, la Creu Roja oferirà la seva Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES), que recorre la ciutat per facilitar sopar calent i una manta i, en cas de trobar una persona malalta, traslladar-la a un centre sanitari.

L’Ajuntament, en cas necessari, té previst reforçar l’Operació Fred amb altres recursos propis, com el sistema de derivació a diferents pensions i allotjaments de la ciutat i el Centre d’Emergències i Transeünts.