PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Maig
2016

Ajuntament i comerciants fan front comú contra la sentència del Constitucional que permetria novament implantar grans superfícies a les afores de la ciutat

Ajuntament i comerciants fan front comú contra la sentència del Constitucional que permetria novament implantar grans superfícies a les afores de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell i el comerç de la ciutat faran front comú contra la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la l’articulat de la llei catalana on es limitava la implantació de grans superfícies comercials a les afores de la ciutat. Així ho han expressat tant els representants municipals i del comerç local, en el transcurs d’una trobada aquesta setmana per analitzar la situació i l’escenari que deixa ara la decisió de l’alt tribunal.

A la reunió s’ha confirmat que des dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament es farà una anàlisi per tal de poder tenir una radiografia acurada del que suposa la decisió del Constitucional i de com intervenir-hi.

A la trobada hi han assistit representants municipals, encapçalats per l’alcalde, Juli Fernàndez, i la regidora de Comerç, Marisol Martínez, i membres de les associacions de comerciants del Centre, de l’Eixample, de la Via Massagué, de Sol i Padrís, de Ca n’Oriac, així com també del Mercat Central, del Gremi d’Hostaleria, de la Cambra de Comerç i de la delegació de la PIMEC del Vallès Occidental.

L'alcalde va anunciar que l'Ajuntament conjuntament amb les associacions de comerciants crearà una taula de treball per tal de fer l’esmentada anàlisi i establir les mesures necessàries per tal d'ordenar el territori i d'implementar una política d'ordenació que respongui als objectius compartits.

En aquest sentit, des d’un àmbit supramunicipal s'està treballant amb el Consell Comarcal per tal de coordinar les accions entre tots els municipis vallesans. A la reunió també s'ha compartit la necessitat d'una nova Llei d'Equipaments i d'una nova Llei de Comerç, ja que l'anterior té 9 anys i cal refer-la.

El passat 25 d’abril, el Tribunal Constitucional va anul·lar la disposició transitòria vuitena de la llei 2/2014 del Parlament, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i que, entre d’altres mesures, prohibeix l'establiment de superfícies comercials de més de 800 metres quadrats dins de les “trames urbanes consolidades”.

La disposició, de fet, deixava en suspens la previsió del decret llei 1/2009 del Govern del Tripartit que permetia en casos excepcionals la implantació d’equipaments comercials mitjans i grans fora de les trames urbanes consolidades.

Categories Ajuntament, Comerç, Economia i treball Tags ajuntament, comerç