PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Desembre
2021

Aprovats definitivament el pressupost municipal i les ordenances fiscals per al 2022

Aprovats definitivament el pressupost municipal i les ordenances fiscals per al 2022

El Ple Municipal ha aprovat avui de manera definitiva el pressupost municipal com també la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2022.

L’any 2022, el pressupost de l’Ajuntament superarà els 252,6 M€, situant-se en 19,3 milions més que en l’exercici actual i en uns 28 M€ més que l’any 2019. Les inversions sumaran uns 26 milions.

La proposta pressupostària permetrà avançar en cohesió i drets, abordar projectes estratègics de futur i materialitzar importants millores al conjunt de la ciutat. Al 2022 es continuarà amb l’estratègia Fem Barri, per arribar a totes i cadascuna de les zones del municipi. Alhora, es seguirà implementant el Sabadell Més Verda, per naturalitzar els espais públics i potenciar la presència d’arbrat i de verd a tots els projectes.

Els 26M€ d’inversions permetran materialitzar nous equipaments, espais o infraestructures com el Pavelló Oest (5,3 M€), el Passeig de la Plaça Major (1,1M€) o el Portal Sud, al qual es destinen 2,3 M€ l’any que ve però que és una inversió plurianual (el cost total serà superior als 6 M€). També s’hi portaran a terme les obres de la nova Escola de Restauració, la recuperació de la Pista Coberta o l’adequació de dos locals com a espais d’Acció Social, entre moltes altres actuacions. Així mateix, es renovaran ferms i voreres, es continuarà amb la reposició d’arbrat, es milloraran jocs infantils, places i altres espais públics. També es faran millores a diferents centres educatius i altres equipaments.

Tot plegat sumat a l’acció municipal per afavorir la cohesió social – l’any que ve el pressupost d’Acció Social puja en 771.000 € i es continuarà amb el pla per construir 528 habitatges de lloguer protegit a la ciutat—com també per avançar en la igualtat i els drets de tothom. Paral·lelament, es seguirà treballant per fomentar l’activitat econòmica, l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball i per una administració cada cop més accessible, eficient i transparent.

Més informació sobre el pressupost municipal aquí

Les ordenances fiscals

Pel que fa a les ordenances fiscals, la proposta s’ha aprovat avui de forma definitiva després de resoldre les al·legacions presentades.

De cara al 2022, el conjunt d’impostos, taxes i preus públics municipals tindran un increment general del 3,7%, després d’haver-se congelat enguany.

Entre les propostes presentades durant el període d’al·legacions, al document definitiu s’han acceptat les d’Esquerra Republicana, Ciutadans i Crida per Sabadell perquè el preu públic per a la realització de cursos, tallers i activitats formatives per a la gent gran es mantingui en 3€/hora.

Pel que fa a l’IAE, a petició del CIESC, la Cambra de Comerç, PIMEC Vallès Occidental i la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca, s’ha afegit una bonificació del 25% per a les empreses que incrementin entre el 5 i el 9% el promig de la seva plantilla amb contracte indefinit. En aquest cas, i tal com ja estava previst, si l’increment és d’un 10% o més, la bonificació serà del 40%.

Encara dins l’IAE, també s’ha acceptat la proposta d’Esquerra Republicana per tal que la bonificació del 20% en l’Impost prevista per a les empreses que estableixin un pla de transport per als seus treballadors i treballadores s’apliqui en aquells períodes en què el pla estigui actiu i no només durant un termini màxim de 5 períodes impositius.

Així mateix, s’han acceptat algunes peticions del CIESC, la Cambra de Comerç, PIMEC i la Cambra de la Propietat en relació a les bonificacions de l’Impost de Bens Immobles per a les finques que hagin instal·lat sistemes d’energia solar per a autoconsum. Respecte les bonificacions en l’IBI per a aquestes finques, tambe s’ha acceptat la proposta de la Crida per Sabadell per modificar la documentació que s’ha d’adjuntar en la sol·licitud quan no hi ha comunitat de propietaris constituïda.

La proposta d’ordenances per al 2022 manté la reducció del 75 % de les taxes de les terrasses de restauració fins al 30 d’abril, quan acaba la campanya d’hivern 2021-2022.

Categories Ajuntament, Ordenances Fiscals, Pagament de Tributs Tags ordenances fiscals, Pressupost 2022