PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Juliol
2017

Caduca l’expedient per declarar nul el contracte de servei de recollida de residus i neteja viària

L’Ajuntament no ha pogut disposar de la copia oficial de l’expedient d’adjudicació del contracte a SMATSA

Caduca l’expedient per declarar nul el contracte de servei de recollida de residus i neteja viària

El passat 26 de juliol va finalitzar el termini de sis mesos per completar el procediment de revisió d’ofici per declarar nul el contracte del servei de recollida de residus i neteja viària. Durant aquest període calia donar audiència a l’empresa i sol·licitar a la Comissió Jurídica Assessora un dictamen vinculant sobre la nul·litat del contracte.

Però el procés no s’ha pogut completar perquè l’Ajuntament no ha pogut disposar de la copia oficial de l’expedient d’adjudicació del contracte a SMATSA confiscat per els Mossos d’Esquadra el 27 de novembre de 2012 tot i haver realitzat les següents gestions:

  • El 1/2/17 l’Ajuntament sol·licita al Jutjat d’instrucció la còpia de l’expedient.
  • El 9/2/17 el Jutjat requereix als Mossos (que estaven realitzant les tasques d’investigació sobre presumptes delictes contra l’administració pública en la peça 28 de mercuri) la remissió de l’expedient.
  • El 16/2/17 els Mossos lliuren l’expedient als Jutjats.
  • El 14/2/17 el Jutjat resol, a la vista de la complexitat de la documentació lliurada, que no s’efectuï ni es lliuri cap còpia fins que no finalitzi el procés d’instrucció. Es notifica aquesta decisió a l’Ajuntament el dia 20/2/17.
  • El 23/2/17 l’Ajuntament interposa un recurs contra la decisió del Jutjat tornant a reclamar la còpia.
  • El 6/3/17 el Jutjat passa el recurs a les parts (fiscalia, acusats, acusacions) per que presentin les seves al·legacions.
  • El 17/3/17 Fiscalia s’oposa al recurs de l’Ajuntament i al lliurament de la còpia.
  • El 23/3/17 el Jutjat dóna per rebut l’escrit de fiscalia i queda sobre la taula per a resoldre.
  • El 5/6/17 el Jutjat acorda prorrogar 18 mesos més la instrucció de la peça 28.

Amb la finalització del termini, l’Ajuntament podria acordar iniciar altre cop el procediment. Però en vistes de la pròrroga fins el desembre de 2018 de la instrucció de la peça 28, i de la negativa del Jutjat a facilitar cap còpia de l’expedient fins que s’hagi finalitzat la instrucció, no té cap sentit tornar a iniciar l’expedient.

És per aquest motiu que el 26/6/17 l’Alcalde decreta realitzat totes les actuacions i procediments necessaris per tal d’esmenar i/o sancionar les presumptes irregularitats i incompliments relacionats amb l’execució del contracte de serveis de recollida de residus i neteja viària que, en el cas d’haver-se completat la declaració de nul·litat del contracte, no hagués calgut tramitar perquè s’hagués anul·lat el contracte i tots els actes administratius posteriors.

 

Categories Ajuntament, Transparència, Residus, Transició Ecològica Tags residus, stmatsa, transparència