PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
abril
2016

Celebració del Dia de les famílies participants del Projecte INMA a Sabadell

En la cohort d’INMA-Sabadell participen unes 740 famílies

Celebració del Dia de les famílies participants del Projecte INMA a Sabadell

 

El Projecte INMA, Infància i Medi Ambient, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell i d’Airpharm, ha convocat a tots els nens i les nenes del projecte INMA de Sabadell a una jornada de celebració que tindrà lloc el diumenge 24 d'abril, a partir de 2/4 d’11, al Casal Pere Quart.

 

INMA és un projecte d'investigació en el qual participen diferents grups espanyols creat al 2004 per tal d'estudiar el paper dels contaminants ambientals més importants en l'aire, l'aigua i en la dieta durant l'embaràs i el començament de la vida, i els seus efectes en el creixement i desenvolupament infantil. En la cohort d’INMA-Sabadell participen unes 740 famílies.

La importància d'aquest projecte radica en que

el desenvolupament físic, social i intel·lectual del nen, des de la concepció fins a finals de l'adolescència, requereix un ambient protegit i protector de la seva salut. L'increment de malalties està relacionat amb ambients no saludables. Les exposicions prenatals i en l'inici de la vida, incloent la dieta, estan associades amb la salut infantil i el desenvolupament humà, i predisposa efectes posteriors en adults

explica Jordi Sunyer, codirector de CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental), centre aliat d'ISGlobal, i director del Projecte INMA.

Dia de les famílies del Projecte INMA-Sabadell

La jornada començarà amb unes paraules de benvinguda per a les nenes i els nens a càrrec del doctor Sunyer sobre com fer ciència. També hi assistiran el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, i el regidor de Salut, Ramon Vidal.

Posteriorment, tindran lloc tallers lúdics on jugaran amb fruita i pintura, entre d'altres. Mentrestant, les mares i els pares podran conversar amb els investigadors del projecte sobre els estils de vida i la problemàtica de l'obesitat, el neurodesenvolupament dels nens i els efectes de la contaminació en la salut.

En relació amb el projecte, el regidor Ramon Vidal ha manifestat sentir-se

orgullós de totes aquestes famílies sabadellenques que, participant en aquest projecte d’investigació, també contribueixen a millorar el futur de tota la societat. El coneixement que es desprèn de treballs de recerca com INMA és un dels principals aliats que tenim a l’hora de desplegar noves polítiques basades en l’evidència

Categories Ajuntament, Medi ambient, Infància Tags projecte INMA