PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Setembre
2017

Compareixença pública de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en relació amb la citació rebuda per la Fiscalia per anar a declarar, per col·laboració en el referèndum de l’1 d’octubre

Compareixença pública de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en relació amb la citació rebuda per la Fiscalia per anar a declarar, per col·laboració en el referèndum de l’1 d’octubre

Avui, 20 de setembre de 2017, a Sabadell anar a votar no és cap delicte.

Avui, 20 de setembre de 2017, a Sabadell fer campanya electoral per un referèndum no és un delicte.

Avui, 20 de setembre de 2017, a Sabadell expressar-se lliurement no és cap delicte.

Tanmateix, ahir vaig rebre una ordre de la fiscalia espanyola per anar a declarar com a investigat per col·laborar en la preparació del referèndum d'autodeterminació de Catalunya del proper 1 d'octubre.

La fiscalia en cap cas pot coartar el dret a vot de la ciutadania.

Quan s’entra a empreses...

Quan s’entra a redaccions de mitjans de comunicació..., quan es demanen identificacions als periodistes...

Quan s’intervé la correspondència privada...

Quan s’entra, com avui mateix, a les conselleries d’Economia, d’Afers Socials, Exteriors, Benestar...

Quan es detenen alts càrrecs de la Generalitat...

Quan s’entra a domicilis particulars...

I quan totes aquestes ingerències a la democràcia les fa una policia militar a les ordres d’una fiscalia que respon a les ordres polítiques dels superiors jeràrquics que són el govern de Moncloa..., avui podem ja parlar que l’aparell l’Estat espanyol ens ha portat a una democràcia fallida. Ens trobem en un estat fallit a Catalunya.

Avui a Sabadell i a Catalunya vivim un atac a la democràcia.

Si anar a penjar a cartells és un delicte, aquesta no és la nostra democràcia...

Si perseguir ciutadans que expressen la seva opinió o fan campanya per una opció política justa al carrer és un delicte, aquesta no és la nostra democràcia...

Si s’irromp de matinada en empreses per requisar material i coartar la llibertat d’expressió..., només podem tornar a denunciar ben alt i ben clar: “Què volen aquesta gent, altra vegada de matinada!?”.

Davant la sinistra raó d’estat, la força de la gent mobilitzada dia a dia als nostres carrers.

Deia Miquel Martí Pol que:

Potser el secret és que no hi ha secret

i aquest camí l'hem fet tantes vegades

que ja ningú no se'n sorprèn; potser

caldria que trenquéssim la rutina

fent algun gest desmesurat, alguna

sublimitat que capgirés la història.

El nostre secret, el nostre gest i el nostre camí no és altre que el de donar veu a la ciutadania.

Per això, com a alcalde, conjuntament amb la majoria del consistori..., no podem fer res més que no sigui posar-me al costat de la ciutadania i cridar ben alt i clar –tots plegats, polítics i ciutadania–: democràcia!, democràcia!, democràcia!

Perquè és i serà la ciutadania la garant d’aquesta democràcia. No deixeu mai que ens prenguin allò que tants, amb tant d’esforç, van aconseguir.

Contra les seves ingerències i el seu embat antidemocràtic, totes i tots hem de tornar a dir una vegada i una altra: no passaran! Perquè avui, com ahir, Sabadell està compromès amb la democràcia i la voluntat d’aquest consistori i d’aquest alcalde és que a Sabadell tothom qui vulgui pugui votar l’1 d’octubre, els del sí, els del no, els de l’abstenció i els del vot en blanc.

Com a alcalde, i en representació del consistori..., davant la vulneració flagrant dels drets més fonamentals com el dret a la llibertat d’expressió, el dret a reunió o el dret a votar..., no puc fer res més que dir ben alt i clar que a Sabadell tota envestida a la democràcia no serà feta en el nostre nom ni en el nom dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell.

I és per tot això que avui no vaig a declarar voluntàriament davant la fiscalia, perquè considero que aquesta fiscalia no està legitimada per actuar contra la decisió sobirana del Parlament de Catalunya.

 

  Compareixença pública de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en relació amb la citació rebuda per la Fiscalia per anar a declarar, per col·laboració en el referèndum de l’1 d’octubre

 

Categories Ajuntament, Govern Tags 1 d'octubre, ajuntament, alcalde, govern, Maties Serracant