PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Setembre
2017

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell

Davant l’anunci d’imputació de la fiscalia general de l’Estat contra l’alcalde de Sabadell

Davant l’anunci d’imputació per part de la fiscalia general de l’Estat contra l’alcalde de Sabadell per haver firmat el decret de suport de llei i a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació.

Compareixen els grups municipals del Govern: Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem Sabadell –que avui no es troben a Sabadell– i també el grup de CiU i els regidors no adscrits.

Davant l’anunci d’imputació per part de la fiscalia general de l’Estat contra l’alcalde de Sabadell per haver firmat el decret de suport de llei i a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació, volem manifestar que:

Obeïm el poble, i defensem i defensarem que la ciutadania vagi a votar l’1 d’octubre, tal com estableix la llei del referèndum aprovada al Parlament. Per tant, mantenim intacta la determinació perquè els ciutadans de Sabadell puguin expressar-se i decidir en el referèndum d’autodeterminació lliurement, un dret recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans. Sabadell farà tot allò que sigui a les nostres mans perquè els ciutadans tinguin les urnes en les condicions adequades, com en qualsevol altre procés electoral.

Denunciem la persecució que l’Estat està duent a terme contra totes les persones i institucions per intentar impedir que el nostre poble decideixi lliurement el seu futur. Han estat imputades més de 700 alcaldes i alcaldesses, s’han fet més d’un miler de requeriments a funcionaris, s’han registrat mitjans de comunicació, impremtes i s’estan prohibint actes públics arreu de l’Estat. Així mateix, denunciem la persecució i il·legalització de qualsevol idea de transformació profunda de la societat. Una democràcia, quan es coarten les idees que la volen fer evolucionar, deixa de ser una democràcia.

Demanem la solidaritat del municipalisme català i de l’Estat perquè es manifesti en contra d’aquesta nova vulneració de l’autonomia local i fem una crida a assistir a l’acte de rebuig que s’ha convocat per al proper dissabte 16 de setembre, a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Emparats en la legalitat del dret internacional a l’autodeterminació dels pobles i en la vigència de la llei de referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya, fem una crida a la comunitat internacional i a la ciutadania catalana i de l’Estat Espanyol a manifestar-se contra la vulneració dels drets fonamentals que s’està duent a terme l’Estat per aturar l’espiral repressiva i antidemocràtica.

Sabadell, amb la democràcia i amb el dret a l’autodeterminació!

Castellano

English

Categories Ajuntament, Govern Tags 1 d'octubre, ajuntament, fiscalia