PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Desembre
2023

Comunicat sobre el projecte del centre esportiu de surf

Comunicat sobre el projecte del centre esportiu de surf

Davant la situació de sequera i les condicions climàtiques, el Govern de Sabadell ha decidit aquest matí aturar la tramitació iniciada per autoritzar la instal·lació d’un centre esportiu de surf que una empresa privada preveia construir a l’anella esportiva de Sant Oleguer.

El procés administratiu es troba en el moment d’aprovació inicial del plec de clàusules administratives que hauria de regir la possible concessió. Davant de les al·legacions presentades en aquest punt de la tramitació, l’Ajuntament ja va anunciar que sotmetria de forma voluntària el projecte a una avaluació ambiental de la Generalitat. A data d’avui ja s’ha presentat la documentació corresponent perquè l’organisme competent de la Generalitat elabori aquesta avaluació.

Tot i així, davant de l’evolució de la situació de sequera i de les mesures que cal adoptar per combatre-la, i després d’una profunda reflexió, s’ha considerat que en el context actual no es donen les condicions per continuar amb la tramitació del projecte.

El novembre passat la Generalitat va decretar la fase de preemergència amb noves mesures a municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, entre ells Sabadell, per reduir el consum d’aigua. Probablement al gener, l’administració de Catalunya decreti el pas a la fase d’emergència en nivell 1, la qual cosa comportaria noves restriccions.

En aquest marc, l’Ajuntament de Sabadell vol aprofitar per sumar-se a les reclamacions de les inversions necessàries per garantir el subministrament d’aigua, potenciant també les dessaladores i la regeneració, així com el suport econòmic perquè els ens locals puguin executar obres per augmentar la capacitat d’ús de xarxes d’aigua regenerada, optimitzar la xarxa municipal de subministrament i controlar i reparar canonades. També es demana que les restriccions es treballin de forma coordinada amb els municipis.

Precisament en relació amb la sequera, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, de la qual Sabadell forma part, ha aprovat aquesta setmana una resolució per demanar a la Generalitat més inversions en la xarxa hídrica i que la responsabilitat de fer front a la situació no acabi sempre en els ajuntaments.

Categories Ajuntament, Medi ambient, Urbanisme i Habitatge Tags centre esportiu de surf, sequera