PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
abril
2020

COVID-19: Recordatori de les indicacions per portar a terme la cura i alimentació dels animals de companyia a Sabadell durant l’Estat d’alarma

COVID-19: Recordatori de les indicacions per portar a terme la cura i alimentació dels animals de companyia a Sabadell durant l’Estat d’alarma

En el marc del confinament derivat de la Declaració de l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament recorda la importància de quedar-se a casa, alhora que demana continuar tenint cura dels animals de companyia. Per aquest motiu, reitera que està permès treure a passejar els animals de companyia, sempre que es faci de manera individual i només el temps estrictament necessari.

Per aquest motiu, l’Ajuntament, conjuntament amb entitats animalistes de Sabadell, ha posat en marxa una campanya informativa per traslladar als propietaris de gossos les recomanacions següents:

  1. Treure el gos a passejar un màxim de 3 cops al dia: matí, tarda i nit.
  2. Fer passeigs d’una durada màxima de 15 minuts.
  3. Fer el recorregut als voltants del domicili, sense allunyar-se més de 300 metres. També s’ha d’evitar el contacte amb altres persones i animals i els gossos han d’anar sempre lligats. A més, cal recollir del terra els excrements i netejar les restes d’orina.

Pel que fa a les persones alimentadores de gats ferals, s’està treballant conjuntament amb l’entitat Progat per garantir que ho facin persones degudament acreditades, atès que l’ordenança municipal prohibeix l’alimentació a gats per part de persones no acreditades.

En aquest cas, les indicacions estableixen que la sortida al carrer s’ha de fer durant el temps més curt i amb la menor freqüència possible. Cal procurar fer els desplaçaments en aquelles hores que hi hagi una afluència més baixa de vianants al carrer i dur sempre a sobre el carnet d’alimentador de gats de l’Ajuntament de Sabadell, que es facilita a través de l’entitat Progat Sabadell.

Pel que fa al servei de refugi d’animals de Sabadell, gestionat per la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell, continua funcionant com a servei essencial, de manera que els animals que hi són estan atesos i alimentats. Està autoritzat també el desplaçament al centre per recollir animals perduts, concertant prèviament la visita amb l’entitat. També es continua realitzant el servei de recollida dels animals perduts. L’Ajuntament i la Lliga estan treballant plegats per garantir el ple funcionament d’aquest servei.

D’altra banda, qualsevol persona que tingui animals que hagi d’alimentar fora del seu domicili (horts, finques, etc.) pot desplaçar-se el temps mínim indispensable per fer aquesta activitat, sempre de manera individual. L’Ajuntament de Sabadell, mitjançant el programa de Benestar Animal, és qui gestiona totes les consultes i dona les indicacions oportunes a les persones que es troben en aquesta situació. Així mateix, recull totes les demandes de circulació per aquest motiu i la facilita a la policia municipal per al seu coneixement.

Les persones interessades poden contactar amb el departament mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Des d’aquest departament li faran arribar per correu electrònic la informació i els enllaços per descarregar-se la declaració autorresponsable de circulació.

Aquelles persones que no tinguin correu electrònic poden  trucar al 93 745 19 53, en horari de 9.00 a 14.00 hores. No obstant això, es recomana demanar ajut a familiars o veïns que sí disposin de correu electrònic, ja que la documentació i les instruccions només es poden facilitar via correu electrònic.

En cas de voler fer arribar dubtes, suggeriments o informació relacionada amb el benestar animal durant la situació d’Estat d’alarma, es pot fer enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Des de l’Ajuntament de Sabadell es fa una crida a la col·laboració i a la responsabilitat de la ciutadania per tal de superar col·lectivament la situació actual.