PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Maig
2020

Covid-19: Som Torre-romeu elabora vídeos amb recomanacions a tenir en compte durant la pandèmia

Covid-19: Som Torre-romeu elabora vídeos amb recomanacions a tenir en compte durant la pandèmia

Les entitats, professionals i veïnat que formen part del projecte d’intervenció comunitària Som Torre-romeu han elaborat una sèrie de vídeos curts amb missatges clau orientats a tractar alguns reptes quotidians a tenir en compte durant l’actual pandèmia. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Institut Català de la Salut i l’Ajuntament. 

Els vídeos responen a la necessitat detectada pels membres del projecte d’acostar alguns missatges importants en l’àmbit de la salut comunitària en època de Covid-19. Els tres objectius principals que es persegueixen són:

  • Reforçar comportaments efectius per evitar la transmissió de la malaltia: distància social; rentat de mans; ús de la mascareta; com sortir al carrer i fer-ho amb seguretat, i on llençar guants i mascaretes.
  • Informar sobre l’ús de pantalles i els seus riscos: com evitar l’abús de pantalles i quins efectes tenen les pantalles en la son.
  • Combatre “fake news” que sovint es comparteixen a les xarxes sobre alguns tòpics sorgits durant el confinament i que poden generar confusió.

Les sis produccions es titulen Videojocs i Confinament; Volem un Barri Net; Bon Ús de Pantalles; “Posa’t la Mascareta”; “un Bon Son i la Llum”, i “Sortim Segurs i Segures”.

Les persones referents en l’àmbit de la salut del Centre d’Atenció Primària i de l’Ajuntament n’han elaborat els guions i els han protagonitzat, juntament amb veïns i veïnes voluntàries els curts que donen resposta a aquestes inquietuds. 

Som Torre-romeu

Som Torre-romeu és un projecte comunitari impulsat per l’Ajuntament (Programa d’intervenció comunitària i mediació). És un espai de treball, col·laboració i creació de projectes conjunts, format pel veïnat i per professionals de l'Ajuntament, altres administracions (Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona) i entitats del tercer sector. La finalitat de la xarxa és crear vincles entre el veïnat, les entitats i els professionals del barri per tal de generar actuacions per millorar les condicions de vida de les persones que hi viuen. 

El projecte comunitari Som Torre-romeu el formen:

  • Ajuntament de Sabadell 
  • Centre de Formació d’Adults de Torre-romeu
  • Institut Català de la Salut. CAP de la Serra
  • Biblioteques Municipals de Sabadell. Biblioteca de la Serra
  • Ensenyament. Equip d’Assessorament Psicopedagògic, Escola Bressol Joan Montllor, escoles Agnès Armengol, Joan Montllor i Juan Ramón Jiménez i Institut La Serra
  • Grup d’Educació en el Lleure Pandora (Fundació IDeA)

Categories Ajuntament, Servei de Mediació, coronavirus, Salut Tags coronavirus, Covid-19, Intervenció Comunitària, Som Torre-romeu