PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Maig
2020

COVID19: Crida a dipositar les escombraries als contenidors per evitar problemes de salubritat

COVID19: Crida a dipositar les escombraries als contenidors per evitar problemes de salubritat

La situació sanitària produïda per la pandèmia de la COVID19 ha provocat en molts ciutadans i ciutadanes el sentiment de por al contagi o a contraure la malaltia i ha portat, en alguns casos, a tenir comportaments no adequats que poden provocar d’altres problemàtiques a la ciutat. En aquest sentit s’ha detectat que la por a tocar qualsevol objecte amb les mans fa que moltes persones deixin les deixalles a fora dels contenidors per precaució.

Des de l’Ajuntament es recorda que aquesta mesura pot comportar problemes a la resta de conciutadans. Deixar les escombraries fora dels contenidors provoca problemes de salubritat de l’entorn, pot ocasionar problemes de plagues, dificulta la neteja i sobrecarrega el servei de recollida.

El risc d’un possible contagi de coronavirus es pot evitar amb unes pràctiques higièniques correctes com són aixecar la tapa dels contenidors amb guants o papers d’un sol ús i rentar-se les mans amb aigua i sabó o solució alcohòlica, sempre després de manipular escombraries. Cal abocar els residus al contenidor adequat i amb la bossa ben tancada.
Per tal de continuar tenint una recollida segura i eficient dels residus i mantenir una ciutat neta i cuidada es demana la màxima col·laboració ciutadana en dipositar les escombraries sempre dins del contenidor. A més, es recorda que l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans un servei de recollida gratuït de mobles i estris vells (900 22 22 34).