PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Octubre
2023

Dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Entre les actuacions que es faran al Cementiri els propers mesos, hi ha la millora de l’accessibilitat de la capella, la rehabilitació del frontal de Santa Eulàlia i l’inici dels treballs a la zona de l’antiga carretera del mig

Dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Amb motiu de la commemoració de Tots Sants, l’Ajuntament de Sabadell posa en marxa un dispositiu especial per facilitar l’accés al Cementiri, tant l’1 de novembre com el cap de setmana previ.

En aquest sentit, i per tal de facilitar la fluïdesa en les visites per Tots Sants, es reforçarà el servei d’autobusos de la ciutat. També s’instal·laran punts d’informació dins del recinte i s’organitzarà una cerimònia laica en record dels difunts, que es celebrarà a les 12 h a la Capella del Cementiri Vell. Durant la jornada es reforçarà el servei de recollida de flors i de neteja global de l’equipament.

Horari i punts d’informació

L’1 de novembre, el Cementiri de Sabadell romandrà obert de les 9 del matí a les 6 de la tarda. Durant la jornada, hi haurà dues taules informatives: a l’entrada principal i a l’accés des del Poblenou, on s’atendrà els visitants i se’ls facilitarà la informació necessària sobre ubicació de sepultures i altres dubtes.

Reforç dels autobusos

Com és habitual per Tots Sants, s’ha previst un reforç a les línies d’autobús que arriben fins al recinte municipal ja des del cap de setmana previ a l’1 de novembre.

Així, hi haurà un reforç de les línies L4 i F4 en el tram de recorregut entre la pl. del Vallés i el Poblenou. Dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre, aquestes línies passaran cada 15 minuts entre les 8.30 i les 14.30 hores.

I dimecres, dia de Tots Sants, la ciutadania disposarà d’aquest servei reforçat, amb la línia F4 passant cada 10 minuts entre les 8.30 i les 14.30 hores i cada 15 minuts entre les 14.30 i les 18.30 hores.

A la resta de trams i franges horàries es manté el servei habitual.

Actuacions de millora

Recentment s’han portat a terme diferents millores a l’equipament. Així, s’han acabat les obres de rehabilitació dels columnaris de Sant Oleguer i Sant Salvador, ubicats a l’entrada principal. Aquestes edificacions presentaven problemes de filtracions d’aigua i s’ha realitzat una rehabilitació integral de les cobertes, amb impermeabilització i nou enrajolat. També s’han reparat els revestiments danyats.

Noves inversions

Les properes setmanes es millorarà l’accessibilitat a la capella, tot instal·lant una estructura metàl·lica a la banda nord (tipus rampa) per superar les escales i facilitar a les persones amb mobilitat reduïda l’accés a l’interior.

D’altra banda, el programa d’inversions per al 2023-2024, amb un valor de l’entorn de 600.000 €, inclou la rehabilitació del frontal de pedra de la façana i les cobertes del bloc de nínxols de Santa Eulàlia. Les obres en aquest espai s’iniciaran properament, un cop passada la festivitat de Tots Sants.

Així mateix, es continuarà treballant en la connexió de les dues parts del cementiri, el Vell i el Nou, amb la urbanització de la zona de l’antiga carretera del mig. Un cop recuperat, aquest espai serà per a ús de vianants i posarà a l’abast noves zones urbanes i altres espais com cineraris a terra, un cinerari comú, un espai dedicat al dol perinatal i nous blocs de nínxols.

Durant el 2024 està previst iniciar la primera fase d’aquestes obres, això és l’Accés Est des del Poblenou, i que aquest es converteixi en la segona entrada principal al Cementiri. L’accés tindria una petita plaça per rebre els visitants amb abundant zona d’ombra, bancs, arbres, vegetació i un passeig que portarà als accessos centrals del cementiris Vell i Nou, on s’ubicaria l’espai dedicat al dol perinatal.

Categories Mobilitat, Ajuntament Tags cementiri municipal, Tots Sants