PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Desembre
2020

El barri del Poblenou tornarà a disposar de consultori mèdic

El barri del Poblenou tornarà a disposar de consultori mèdic

Poblenou tornarà a tenir consultori mèdic desprès que aquest matí personal tècnic de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha considerat adient l'espai del Centre Cívic d’aquest barri, espai que l’Ajuntament va posar a la seva disposició per retornar l’activitat assistencial en aquesta zona de la ciutat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afirmat que

“calia buscar una solució per desencallar la manca de servei al barri del Poblenou i que els veïns i veïnes tornessin a disposar d’atenció sanitària. Des de l’Ajuntament vam fer una proposta que respon a les necessitats sanitàries que ens havia manifestat la Generalitat. És una prova més que quan es busquen solucions, les diferents administracions arribem a acords satisfactoris per totes les parts”.

El personal tècnic de l’ICS ha fet una valoració positiva dels espais addicionals, dins del Centre Cívic Poblenou. La decisió del Departament de Salut de la Generalitat arriba després que l’Ajuntament demanés que el servei de salut que es prestava al consultori local d’aquest barri quedés garantit.

Per garantir al mínim el risc de transmissió dins de l’equipament, s’ha previst que el mostrador d’atenció (actualment a la mateixa planta de les consultes) es mourà a l’entrada principal per tal de fer una primera detecció per establir si l’usuari presenti algun símptoma compatible amb Covid-19 i per subministrar una mascareta quirúrgica a tots els  usuaris i les usuàries. 

Encara està per definir, però, la data de reobertura del servei assistencial perquè dependrà de la instal·lació de la infraestructura necessària per donar la correcta atenció sanitària. El servei retorna amb un equip compost per un/a infermer/a i un/a administratiu/tiva i estarà dirigit a realitzar el control i seguiment de malalts crònics i per fer les cures que siguin necessàries.

Les visites al consultori seran programades i es realitzaran entre les 8h i les 15h de dilluns a divendres. I en cas de detectar-se simptomatologia compatible amb la Covid-19, es derivarà al CAP La Serra o a l’Hospital Parc Taulí en funció de la gravetat que presenti.

El consultori local està tancat des de l’inici de la pandèmia de COVID, ja que no podia garantir els circuits d’entrada i sortida de l’espai establerts amb la nova situació sanitària. Des de llavors l’Ajuntament havia demanat a la Generalitat que es busqués una solució per garantir la continuïtat del servei.