PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
abril
2017

El Govern de Sabadell dona suport als represaliats pel «Cas Bemba»

Es demana l’absolució per als 11 veïns pendents de judici i es dona suport públicament a les diverses mobilitzacions convocades

El Govern de Sabadell ha volgut mostrar tot el suport als 11 veïns pendents de judici pels fets de l’anomenat “Cas Bemba”, i demana públicament la seva absolució, fent-se ressò de la convocatòria de manifestació d’aquest dissabte, 22 d’abril, a les 6 de la tarda, a la plaça de l’Alcalde Marcet.

D’altra banda, l’Ajuntament posa de manifest que una de les primeres accions que va emprendre l’actual equip de govern va ser dissoldre la Unitat d’Intervenció Ràpida de la Policia Municipal de Sabadell –unitat que va actuar la nit dels fets–, símbol d’un model policial allunyat dels valors que haurien de tenir una policia i un ajuntament democràtic.

Així doncs, l’Ajuntament de Sabadell es compromet a continuar aplicant les mesures i polítiques necessàries perquè fets com els del bar Bemba no es tornin a repetir mai més a la nostra ciutat. Finalment, el Govern de la ciutat també vol comunicar públicament que diferents representants del mateix Govern assistiran aquest dissabte a la manifestació de suport.

Bemba

Els fets es remunten a fa gairebé 14 anys i, encara avui, 11 persones de Sabadell tenen un procés judicial obert pel qual se’ls demana més de 24 anys de presó en total. El 27 de setembre de 2003, última nit d’obertura del bar Bemba, va actuar la Unitat d’Intervenció Ràpida de la Policia Municipal, fet que va provocar un enfrontament amb un grup de joves. Les conseqüències d’aquella actuació policial van ser més de 20 ferits i 11 detinguts, als quals s’acusa de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, resistència a l’autoritat i danys. Aquella actuació es va produir durant el mandat de Manuel Bustos i amb la participació de diferents regidors del govern d’aquell moment.

 

Categories Ajuntament, Govern Tags ajuntament, Cas Bemba, govern, judici