PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Març
2016

El Govern de Sabadell elimina la llista d’espera del servei d’atenció domiciliària per a persones amb dependència

L’acció arriba després que des de la Regidoria d'Acció Social s’hagi reforçat ja el servei al novembre i comportarà enguany un increment de 10.000 hores respecte el contracte inicial de 2015

 

El Govern municipal ha complert el compromís amb una llista d’espera zero en els serveis d’atenció domiciliària (l’ajuda personal i domèstica que reben les persones amb dependència per realitzar les activitats de la vida quotidiana). La llista d’espera existent ha quedat eliminada aquest passat mes de febrer. Això ha estat possible gràcies a un conjunt d’actuacions que es van iniciar al novembre, quan es va decidir destinar al servei 107.000 euros de despesa addicional, que va permetre incrementar-lo fins a les 202.000 hores anuals.

 

Aquest 2016, l’atenció domiciliària rebrà una nova injecció econòmica de 164.000 euros extra, que permetran consolidar l’increment de 5.000 hores fet a final de l’any passat, augmentar en 5.000 hores més el servei respecte el còmput global de 2015 i atendre 60 nous usuaris i usuàries. Un cop a zero, es continuarà endavant amb el procés de substitució regular de les persones que són baixa del servei per altes noves.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez

una de les prioritats estratègiques per al Govern és l’atenció integral a les persones en situació de dependència i estem posant tots els esforços amb els recursos que tenim per a la millora constant dels serveis que rep una part molt important de la població de la ciutat. Estem actuant amb responsabilitat i sensibilitat, trencant la tendència a la baixa dels últims anys. Entenem que tots els ciutadans i ciutadanes han de tenir els mitjans per gaudir d’una qualitat de vida digna. Aquest és un dret bàsic i com a govern de la ciutat hem de treballar per garantir-lo

Increment de recursos

Les accions impulsades pel Govern i l’increment de recursos al servei d’atenció domiciliària faran possible millorar l’atenció al ciutadà i alhora permetran una major confortabilitat a la plantilla de l’empresa concessionària, atès que l’increment d’hores de servei permetrà completar les jornades de les treballadores.

El Servei d’Atenció Domiciliària va registrar entre els anys 2011 i 2014 una disminució de la demanda, les causes de la qual estarien relacionades amb l’aturada en el desenvolupament de la Llei de Dependència i amb la crisi econòmica. L’any 2015, el desplegament de la Llei de Dependència va avançar, passant de donar cobertura només a les persones amb gran dependència (Grau III) i dependència severa (Grau II), que requereixen atenció continuada o diverses vegades al dia, a cobrir també les persones amb dependència moderada (Grau I), amb una necessitat d’atenció menys intensa. Fruit d’aquesta ampliació de la cobertura, es va generar una llista d’espera per accedir al servei.

Al novembre passat, l’Ajuntament de Sabadell ja va incrementar en 107.000 euros la despesa destinada al Servei d’Atenció Domiciliària, fet que va permetre passar de les 197.000 hores anuals previstes a 202.000. Durant 2015, el servei va registrar un total de 1.355 usuaris i usuàries. La llista d’espera al novembre era de 47 persones (unes 800 hores mensuals de servei).

El compromís amb la llista d’espera zero s’emmarca en el Pla de Xoc Social del pressupost 2016 que està ultimant el govern de la ciutat per donar una millor resposta a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes.

Categories Ajuntament, Govern Tags acció social