PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
abril
2020

El Govern municipal impulsa un acord per fer front al postcoronavirus i rellançar la ciutat un cop superada la primera fase de la pandèmia

Els principals trets d’aquest acord marc es conformaran en diferents espais de debat on hi puguin participar els diferents grups municipals i, especialment, el ric teixit social i econòmic de la ciutat.

El Govern municipal impulsa un acord per fer front al postcoronavirus i rellançar la ciutat un cop superada la primera fase de la pandèmia

El Govern municipal impulsarà un acord per fer front al postcoronavirus i rellançar la ciutat un cop superada l’actual situació d’emergència sanitària. Els principals trets i actuacions d’aquest gran acord de ciutat es definiran en diferents formats on grups municipals i les entitats més representatives puguin aportar la seva visió i propostes sobre la situació de la ciutat després de la crisi de la Covid-19. L’objectiu és sumar el talent de la ciutat per desenvolupar les línies estratègiques que reimpulsin Sabadell després de la pandèmia.

La iniciativa donarà continuïtat als contactes que l’Ajuntament ha mantingut les darreres setmanes amb entitats de diferents àmbits, per tal de posar en marxa tant accions urgents en el marc de l’emergència sanitària com per debatre les mesures que caldrà impulsar un cop superada l’actual situació.

Precisament aquesta setmana el Govern comptarà amb el document que s’està elaborant amb les mesures que es proposen i que s’han comentat amb les diferents entitats de la ciutat en aquestes reunions. La voluntat és concretar totes aquestes mesures a principis de maig i iniciar el procés per a l’acord de ciutat.

L’objectiu és definir el format en els propers dies i comptar amb un document de punt de partida, que també s’haurà d’adaptar quan es coneguin les mesures de les diferents administracions.

Diàleg constant

De fet, el diàleg i l’intercanvi d’impressions ha estat una constant en l’acció del govern municipal durant tota la crisi sanitària. S’han doblat el nombre de Juntes de Portaveus i incrementat el diàleg amb els grups de l’oposició, creant espais ad-hoc per tractar l’afectació econòmica del virus o amb comissions informatives especials on s’han explicat cadascuna de les accions que ha posat en marxa l’Ajuntament davant d’aquesta crisi.

Així mateix, s’han celebrat reunions telemàtiques amb les principals entitats econòmiques i sindicals de Sabadell per analitzar els efectes del coronavirus sobre l’àmbit econòmic, com també per perfilar mesures que contribueixin a la reactivació després de la COVID-19. Fruit d’aquestes trobades i, entre altres accions, Ajuntament i entitats col·laboren en l’edició d’una guia amb un resum de mesures i resolució de dubtes sobre l’activitat laboral, l’àmbit empresarial i l’econòmic que puguin sorgir en el marc de la situació excepcional. Un document que cada dia s’actualitza i que ha servit de referent per altres municipis.

D’altra banda, s’han pres diferents decisions en l’àmbit tributari per pal·liar l’impacte que la crisi sanitària està tenint en les empreses i el comerç, s’ha activat un servei d’atenció municipal per resoldre dubtes sobre l’activitat laboral, empresarial i econòmica i s’està treballant intensament per agilitar els processos administratius, amb l’objectiu de reduir al màxim els terminis per posar en marxa noves iniciatives i atreure inversions.

També de la mà de les entitats s’han impulsat propostes com “A casa fes exercici” o “L’espectacle continua a Sabadell”, per oferir a la ciutadania propostes per continuar gaudint de l’esport i la cultura des de casa.