PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Setembre
2021

El Govern presenta la proposta d’ordenances fiscals als grups municipals

L’increment general serà d’un 3,7%, per sota de l’augment de l’IPC previst

El Govern presenta la proposta d’ordenances fiscals als grups municipals

La proposta d’ordenances fiscals i reguladores de preus públics per a l’any 2022 té per objectiu continuar prestant els serveis que la ciutadania necessita, alhora que busca prioritzar l’equilibri entre la despesa pública i la solvència.

Pel que fa a les modificacions que s’aplicaran al conjunt d’impostos, taxes i preus públics municipals, les Ordenances Fiscals i Reguladores de Preus Públics proposen un increment general del 3,7% per al 2022. Cal tenir present que al 2020 les taxes municipals es van congelar.

Segons tinenta d’Alcaldessa de Desenvolupament Local i Impuls Administratiu, Montse Gonzalez:

“la previsió de tancament de l’IPC aquest any és de, com a mínim, el 3,9 %, per tant l’increment està per sota de l’IPC previst”. Gonzalez afegeix que: “si volem una ciutat amb serveis de qualitat i que millori l’espai públic i creixi en equipaments, és imprescindible equiparar les ordenances a l’increment de l’IPC”.

De tota manera, s’ha mantingut la reducció del 75 % de les taxes de les terrasses de restauració, fins el 30 d’abril, quan acaba la campanya d’hivern 2021-2022.

També s’han efectuat modificacions per adaptar-la a les recents modificacions de la normativa tributària derivada de l’entrada en vigor de la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal. Aquesta llei ha introduït modificacions en la Llei d’hisendes locals i en la Llei general tributària.

En el marc de l’ajust normatiu, es contempla modificar determinades exempcions i bonificacions a l’Ordenança que regula l’Impost d’Activitats Econòmiques –el que paguen les empreses que facturen més d’un milió d’euros-, per adaptar-lo a la Llei d’Hisendes Locals i s’introdueixen imports màxims de les bonificacions que no els contemplaven.

A més, la proposta de modificació de les diferents ordenances fiscals recullen millores de redactat, aclariments tècnics per una millor interpretació, adaptacions a canvis normatius i al nou escenari amb la delegació de determinats tributs a la Diputació de Barcelona i es simplifiquen tràmits i documentació a aportar pels ciutadans. També s’introdueixen canvis en les normes de gestió d’alguns tributs i es recullen canvis motivats per la posada en marxa de l’administració electrònica a l’Ajuntament.

Categories Ajuntament, Ordenances Fiscals, Pagament de Tributs Tags IPC, taxes i preus públics