PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
abril
2024

El Pla d’Actuació Municipal fixa les actuacions estratègiques del present mandat

El Pla d’Actuació Municipal fixa les actuacions estratègiques del present mandat

El proper dilluns, el Ple municipal donarà compte del Pla d’Actuació Municipal (PAM); document que suposa la plasmació del full de ruta de l’acció del govern, definint les línies d’actuació que es consideren estratègiques per assolir els objectius del present mandat 2023-2027.

Un dels aspectes fonamentals que s’han tingut en compte a l’hora d’elaborar el present PAM ha estat l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, de manera que les actuacions previstes es vinculen als propis Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els diferents compromisos s’estructuren a l’entorn de quatre grans eixos: adaptar la ciutat al canvi climàtic; l’impuls econòmic i noves oportunitats; la cohesió social, per no deixar ningú enrere; i la qualitat de vida de les persones, l’ànima de la ciutat.

El primer dels eixos es centra en un aspecte clau aquest mandat: l’adaptació de la ciutat al context d’emergència climàtica. Les actuacions incloses en aquest primer eix incideixen en l’aposta per garantir l’accés de tota la ciutadania a espais més verds, així com el reforç i l’increment de la xarxa de refugis climàtics. Dins aquest capítol, es preveuen accions concretes per naturalitzar la trama urbana, adaptar els equipaments al canvi climàtic amb mesures d’estalvi energètic o l’aprofitament de l’aigua regenerada i freàtica, entre d’altres.

El segon eix tracta l’impuls econòmic i el desenvolupament local. Té en compte, doncs, el foment de l’ocupació de qualitat i la promoció del teixit empresarial donant suport a les empreses per a què neixin i es consolidin al territori, promovent alhora el comerç de proximitat i l'activitat industrial i fomentant la projecció de la ciutat.

Pel que fa al tercer eix, se centra en les polítiques per gestionar la diversitat creixent a la societat i garantir la cohesió sense deixar ningú enrere. Aquest àmbit situa les persones al centre i proposa accions en l’àmbit educatiu, la intervenció social en situacions de dependència, l’habitatge i la igualtat, entre altres.

El quart eix incideix en la qualitat de vida de les persones i com aquesta està directament relacionada amb aspectes com la seguretat, la neteja, la mobilitat, l’accés a una bona oferta cultural i esportiva, l’educació, els serveis, la disponibilitat i l’accés a eixos cívics i zones verdes. En definitiva, una ciutat que funciona en el seu dia a dia i que compta amb espais públics de qualitat a tots els barris, com a principi irrenunciable.

A banda d’aquests 4 eixos, el PAM remarca específicament la importància que la ciutat compti amb un Ajuntament al dia. La institució pública més propera a la ciutadania ha de continuar disposant de recursos i eines per oferir un servei eficient, àgil, proper i transparent. Per aquest motiu, abordar la millora organitzativa interna és clau, ja que aquesta acaba repercutint positivament al conjunt de veïnes i veïns de la ciutat.

Finalment, el retiment de comptes del Pla es concretarà mitjançant l’elaboració anual de l’informe de seguiment respecte l’estat de les principals línies d’actuació. Aquests informes es publicaran també al Portal de Transparència, de manera que el seguiment es pugui fer de manera oberta a tothom.

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Govern, Transparència Tags cohesió social, Desenvolupament sostenible, impuls econòmic, Pla d'Actuació Municipal, qualitat de vida