PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Octubre
2023

El Ple aprova de forma provisional la modificació de les ordenances fiscals i de preus públics per a l'any 2024

El Ple aprova de forma provisional la modificació de les ordenances fiscals i de preus públics per a l'any 2024

El Ple municipal ha donat llum verda aquest matí de forma provisional a la modificació de les ordenances fiscals i de preus públics per a l'any 2024. L’any vinent Sabadell consolidarà la base fiscal i es continua situant com un dels municipis de l’entorn que menys impostos paga.

A Sabadell, els tributs municipals són més baixos que a la resta de ciutats de l’entorn. El rebut mitjà de l’IBI es situa 127,79 € per sota de la mitjana comarcal i el rebut mitjà a les llars de la taxa de residus és 62,24 € inferior al rebut mitjà del Vallès Occidental.

Aquesta baixa pressió fiscal s’ha mantingut els darrers anys malgrat que, des de l’agost de 2019 i fins a l’agost de 2023, l’Índex de Preus al Consum (IPC) s’ha incrementat un 16% i s’espera que continuï augmentant. L’augment de l’IPC ha comportant un significatiu augment de costos per a l’Ajuntament en els contractes de diversos serveis, com els de neteja o transport públic, a més de l’increment de recursos que s’han hagut de destinar a la contractació d’obres i serveis de manteniment. També han crescut considerablement les factures de subministraments com la llum o el gas.

Fins ara, l’administració local ha assumit aquest esforç extraordinari tot evitant traslladar l’increment de despesa a la ciutadania. Davant, però, la pujada de preus, la ciutat ha de garantir uns ingressos que permetin fer front als serveis bàsics. És per això que al 2024, l’Ajuntament consolidarà la base fiscal.

La proposta d’ordenances preveu consolidar la base fiscal i posar-la al dia, d’acord amb l’evolució de l’IPC dels darrers anys i la perspectiva que continuï pujant.

D’aquesta manera, el tipus d’IBI passa del 0,5416 al 0,6228, la qual cosa suposarà un increment en el rebut mitjà de 4,87 € mensuals. Per la seva part, el rebut mitjà de la taxa de residus per a les llars puja 1€ al mes. I tothom pagarà un rebut mínim de 15 euros l’any (fins ara hi havia uns 10.000 domicilis que no abonaven aquest tribut). Pel que fa al rebut mitjà de la taxa de residus per activitats, que ara és de 222,69 euros, passa a 256 euros, és a dir que puja 2,78 euros al mes.

Tot i això, el rebut mitjà de l’IBI quedarà uns 70 euros per sota de la mitjana comarcal. I el rebut mitjà de la taxa de residus per a les famílies es mantindria encara uns 50 euros per sota de la mitjana al Vallès Occidental. Sabadell continua, per tant, sent un dels municipis on es paguen menys impostos, al mateix temps que es garanteix la qualitat dels serveis i l’impuls econòmic de la ciutat.

Categories Ajuntament, Govern, Economia i treball, Ordenances Fiscals, Pagament de Tributs Tags ordenances fiscals i reguladores