PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Novembre
2021

El Ple aprova, de manera inicial, el pressupost municipal 2022

Els comptes de la corporació superen els 252,6 milions d’euros i destinaran 26 milions d’euros a inversions

El Ple aprova, de manera inicial, el pressupost municipal 2022

El Ple municipal ha aprovat de forma inicial el pressupost general de la corporació per a l'any 2022. El pressupost municipal superarà els 252,6 milions d’euros, és a dir 19,3 milions més que en l’exercici actual i uns 28 M€ més que l’any 2019. Les inversions sumaran uns 26 milions. El pressupost permetrà avançar en cohesió i drets, abordar projectes estratègics de futur i materialitzar importants millores al conjunt de la ciutat. Els comptes han estat aprovats amb el vots favorables dels grups municipals del PSC i Junts per Sabadell i per la regidora no adscrita, Marta Morell. Els grups d’Esquerra, La Crida i Ciutadans han votat en contra.

La voluntat d’arribar a tot Sabadell és una de les característiques que defineixen la proposta pressupostària. Al 2022 es continuarà amb l’estratègia Fem Barri, per millorar totes i cadascuna de les zones del municipi. Alhora, es seguirà implementant el Sabadell Més Verda, per naturalitzar els espais públics i potenciar la presència d’arbrat i de verd a tots els projectes.

Els 26M€ d’inversions permetran materialitzar nous equipaments, espais o infraestructures com el Pavelló Oest (5,3 M€), el Passeig de la Plaça Major (1,1M€) o el Portal Sud, al qual es destinen 2,3 M€ l’any que ve però que és una inversió plurianual (el cost total serà de 5,4 M€). També s’hi portaran a terme les obres de la nova Escola de Restauració, la recuperació de la Pista Coberta, l’adequació de dos locals al sud i a la pl. de la Sardana com a espais d’Acció Social, la rehabilitació de la façana de l’Ajuntament, la transformació de l’antiga Escola Riu–Sec com a Oficina d’Entitats, la consolidació de les Coves de Sant Oleguer, la renovació del Mercat de Merinals i millores al Mercat Central i la reforma de l’antic centre cívic de Torre-romeu.

Pel que fa a la cohesió social, l’any que ve es destinen més recursos a Atenció Domiciliària i es posaran en marxa nous locals al Centre, Sud i Oest dins la xarxa d’equipaments d’Acció Social per millorar l’atenció als usuaris i usuàries i els espais de treball dels professionals. Alhora es continuarà endavant amb el pla per construir 528 habitatges de lloguer protegit a la ciutat. A hores d’ara, han començat obres a dues de les 8 promocions previstes i l’any que ve s’iniciaran 2 més.

La represa dels viatges socioculturals per a la gent gran, l’impuls d’accions per a la innovació educativa i el suport a la creació artística seran altres línies d’actuació, com també el foment de l’esport i l’elaboració del Pla de Salut Mental i Addiccions.

En l’àmbit econòmic, les accions de formació per afavorir l’accés a una feina arribaran a unes 1.300 persones i es preveu arribar a un miler de participants amb els serveis de creació i consolidació d’empreses. També es continuarà endavant amb els programes de formació i contractació de persones en atur per a la realització de serveis o treballs d’utilitat pública. Es desenvoluparà el pla d’atracció empresarial, es consolidarà la Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell i es promourà la dinamització del comerç i la restauració, entre altres iniciatives.

Així mateix, es continuarà treballant per una administració cada cop més accessible, eficient i transparent i en sistemes per millorar l’atenció a la ciutadania i facilitar la seva relació amb l’Ajuntament.