PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Març
2014

El Ple de març aprova iniciar els tràmits per formalitzar un conflicte contra la Llei de Racionalització de l’Administració Local i també el programa d’inversions de l’Ajuntament per al 2014

La sessió dona llum verda a les Medalles d’Honor de Sabadell d’enguany.

El Ple municipal del mes de març va aprovar ahir que l’Ajuntament iniciés els tràmits per formalitzar un conflicte davant el Tribunal Constitucional contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). D’aquesta manera Sabadell se suma a l’acció impulsada a tot l’Estat des del món municipal per defensar l’autonomia local. Aquesta iniciativa està coordinada, en el cas de Catalunya, pel Consell de Governs Locals i compta amb el suport de les entitats municipalistes i d'altres agents socials. El punt es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC, CIU, ES, ICV i EUiA. El grup del PP i el regidor no adscrit, Antonio Vega, hi van votar en contra. Així mateix, la sessió plenària va donar llum verda al programa d’inversions de l’Ajuntament per al 2014 i a les Medalles d’Honor de Sabadell en l’edició d’enguany.

Sobre la LRSAL, el dictamen aprovat ahir apunta que aquesta norma, entre altres conseqüències, suposa una retallada competencial sense precedents, que afectarà de ple els serveis que donen els ajuntaments, allunyant alhora la capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat. Es tracta a més d’una norma que vulnera l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i de règim local. És per això que s’ha iniciat una campanya en defensa del món local que reivindica els ajuntaments com l’administració millor preparada per oferir serveis de proximitat i com a protagonistes en  la defensa, garantia i l’enfortiment dels drets socials i la millora del benestar dels ciutadans i ciutadanes. Més informació.

Pel que fa al programa d’inversions, que s’incorporaran al pressupost prorrogat 2013 per al 2014, sumen 9,1 milions d’euros, dels quals 3,1 milions procedeixen de subvenció. Aquest punt del ple es va aprovar per majoria amb els vots a favor del PSC. Els grups d’ES i EUiA hi van votar en contra. Els grups de CIU, PP, ICV i el regidor no adscrit s’hi van abstenir. Entre les inversions previstes destaca el més d’1 milió d’euros per l’adequació, manteniment i millora de diversos equipaments. A banda, 250.000 euros s’empraran per al mobiliari i equipament del nou Centre Cívic de Torre-romeu i per complementar la urbanització i l’edifici.

En un altre àmbit, es destinaran 730.000 euros a les obres d’urbanització del passeig de la Plaça Major i la plaça d’Espanya. Encara en l’àmbit de l’espai públic, més d’1,2 milions d’euros es dedicaran a actuacions en places i carrers. Una altra de les inversions més destacades són els més de 620.000 euros que es destinaran al col·lector del Torrent dels Gorgs i els 700.000 per renovar, reparar i realitzar millores en la xarxa de clavegueram. A la millora del transport públic es destinarà 1 milió d’euros i es reserven 800.000 per a la xarxa de recollida selectiva d’escombraries.

Més informació.

D’altra banda, el ple va aprovar la concessió de 10 medalles d’honor de Sabadell a persones i entitats com a reconeixement a la seva tasca per la ciutat. D’aquestes medalles, 7 han estat proposades pels diversos consells de districte, mentre que les 3 restants són a iniciativa de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell. La concessió de les medalles es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CIU, PP, ES, ICV i EUiA. El regidor no adscrit, Antonio Vega, s’hi va abstenir. Consultar els guardonats.

En un altre ordre de coses, la sessió plenària del mes de març va donar llum verda a l’aprovació d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació de Sabadell per a l’actualització dels sòls industrials. Aquesta modificació es fa amb la voluntat d’adaptar-la a les necessitats actuals del sector productiu. De fet, pretén reactivar i potenciar les zones industrials, mitjançant la introducció mesurada de variacions en la normativa reguladora que permeti la millora i la modernització de les instal·lacions amb l’ampliació de nous usos compatibles, sense que això comporti una major incidència ambiental. La proposta es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC, CIU, PP i el regidor no adscrit, Antonio Vega. Els grups d’ES, ICV i EUiA hi van votar en contra.

Altres punts que es van tractar durant la part resolutiva del Ple van ser:

 • Modificar les bases reguladores específiques per a l'atorgament de subvencions destinades a donar suport  a projectes i activitats que duen a terme entitats de l'àmbit de la salut. Aprovat per majoria

  • A favor: PSC, PP, ES, ICV

  • En contra: ---

  • Abst: CIU, EUiA, regidor no adscrit

 • Modificar les bases específiques de les tres modalitats de subvencions de serveis socials: Projectes i activitats dirigides a les persones amb discapacitats; Projectes i activitats que fomentin la participació de la gent gran i Projectes i activitats que fomentin la inclusió social. Aprovat per majoria:

  • A favor: PSC, PP, ES, ICV, EUiA

  • En contra: ---

  • Abst: CIU, regidor no adscrit

 • Aprovar el conveni amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Sabadell (CEVO-S), per la promoció de l'esport extraescolar així com la concessió d'una subvenció nominativa. Aprovat per majoria:

  • A favor: PSC, CIU, PP, ES, EUiA, regidor no adscrit

  • En contra: ----

  • Abst: ICV

 • Aprovar el conveni amb la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS) per la promoció de l'atletisme, així com la concessió d'una subvenció nominativa. Aprovat per majoria

  • A favor: PSC, CIU, PP, ES, ICV, EUiA

  • En contra:---

  • Abst: regidor no adscrit

 • Optar com a mitjà de publicació dels edictes corresponents a les notificacions per compareixença que es regulen en l’article 112 de la Llei 58/2003 de 17 de desembre, General Tributària, pel tauler d’edictes de la seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell. Aprovat per unanimitat.

 • Aprovar l'inici del procediment per a la concessió administrativa de domini públic de l'immoble municipal, situat al c. de Diego de Almagro, núm. 46, LOCAL A. Aprovat per unanimitat.

 • Adjudicar  la concessió administrativa de domini públic d'una part de l'edifici de la CIUTAT ESPORTIVA SABADELL OLÍMPIA per a la realització d'activitats esportives. Aprovat per majoria

  • A favor: PSC, PP

  • En contra: ES, ICV, EUiA

  • Abst: CIU, regidor no adscrit

 • Resoldre per mutu acord la concessió administrativa de domini públic del solar municipal de la ctra. de Bellaterra, parcel·la 20 del Pla Parcial del sector de Sant Pau del Riu Sec, destinada a l'ampliació de les instal·lacions esportives de l'entitat Cercle Sabadellès 1856. Aprovat per unanimitat.

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar per unanimitat la proposició del grup municipal de CiU sobre la Masia de Ca n’Oriac.

Així mateix, es va aprovar per majoria una proposició d’ICV de rebuig a la nova taxa per l’emissió i notificació d’informes d’estrangeria del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ES, ICV i EUiA. Els grups del CIU i PP s’hi van abstenir. 

També el Ple Municipal va aprovar una proposició de CIU per instal·lar una senyera en un lloc cèntric. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots a favor del grup proposant i el PSC. Els grups del PP, ES, ICV i EUiA s’hi van abstenir.

Per últim la sessió va aprovar per majoria una proposició dels grups municipals del PSC, CIU, ES, ICV i EUiA sobre la consulta per poder decidir el futur polític de Catalunya. El punt es va aprovar amb el vots favorables dels grups proposants i els vots en contra del PP.

Categories Ajuntament, Govern Tags ajuntament, Ple municipal