PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Març
2020

Els portaveus municipals es reuneixen telemàticament per analitzar l’estat de la ciutat i les mesures impulsades per l’Ajuntament en relació amb el coronavirus

Tots els regidors i regidores de la corporació col·laboraran per fer trucades a les persones més vulnerables de la ciutat, si cal, per conèixer el seu estat i oferir el suport que necessitin

Els portaveus municipals es reuneixen telemàticament per analitzar l’estat de la ciutat i les mesures impulsades per l’Ajuntament en relació amb el coronavirus

La Junta de Portaveus s’ha reunit aquest matí de forma telemàtica per analitzar la situació de la ciutat i també comentar les diferents mesures que l’Ajuntament ha pres en relació amb l’Estat de l’Alarma decretat pel coronavirus. A banda d’aquesta anàlisi han acordat que tots els regidors i regidores col·laboraran, si cal, en les trucades a les persones més vulnerables per conèixer el seu estat, veure què poden necessitar i recordar-los les recomanacions davant del virus.

El conjunt de grups municipals ha volgut expressar el seu agraïment i reconeixement a la intensa tasca que aquests dies estan portant a terme les treballadores i treballadors de l’Ajuntament i empreses municipals, així com el seu compromís per mantenir la continuïtat dels serveis públics bàsics en aquesta situació d’excepcionalitat.

Atesa la declaració d’Estat d’alarma i les limitacions per a la lliure circulació per l’espai públic, l’Ajuntament ha aprovat aquest matí un decret per a l’aplicació de les mesures decretades pel Govern de l’Estat. El decret municipal vol garantir a nivell de ciutat tant l’aplicació de les mesures de distanciament social com també la resposta a les necessitats de la ciutadania i sobretot de les persones més vulnerables.

Les mesures d’aquest decret municipal estableixen patrullatge de la Policia Municipal, vetllant especialment pel respecte al confinament domiciliari i recordant a través dels altaveus les limitacions de circulació a l’espai públic. També s’està comprovant el respecte a les limitacions pel que fa a l’obertura al públic de locals i establiments minoristes, s’ha reforçat el tancament de les zones de joc infantil de la ciutat i s’han senyalitzat els accessos al riu Ripoll per evitar-hi l'accés. Així mateix s’han suspès les obres municipals que s’estaven portant a terme a la via pública.

D’altra banda, es garantirà l’atenció social bàsica per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, tot prioritzant l’atenció social a les famílies vulnerables i els infants i joves a càrrec, les persones grans en situació de dependència sense suport familiar i les persones sense llar. Pel que fa a la gent gran o dependent, es manté actiu el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i es reforçarà el servei d’àpats a domicili. També es trucarà al voltant de 7.000 persones vulnerables o que viuen soles a la ciutat per saber com es troben i oferir-los els serveis que puguin precisar, així com tranquil·litzar-los i recordar les recomanacions a seguir durant les properes setmanes. En aquest sentit, es treballarà en col·laboració amb la Creu Roja Sabadell per reforçar aquestes trucades i es comptarà amb la col·laboració dels regidors i regidores de l’Ajuntament.

Paral·lelament s’han pres altres mesures relacionades amb el transport públic, el qual es recomana no utilitzar si no és imprescindible, i la zona blava serà gratuïta fins al 29 de març.

Empleats públics

El decret de mesures excepcionals també inclou indicacions adreçades al conjunt de treballadors i treballadores municipals. L’objectiu és limitar la prestació dels serveis públics a aquells estrictament necessaris per al correcte funcionament dels serveis bàsics o estratègics i restringir la mobilitat del personal per reduir al màxim la propagació del virus. El decret estableix una sèrie de serveis bàsics i estratègics de l’Ajuntament i les seves empreses, la prestació dels quals es realitzarà prioritàriament mitjançant sistemes no presencials i d’accés remot. Si per la naturalesa del servei això no és possible, es tendirà a l’organització de torns que establiran els responsables del diferents àmbits.

Per a altres serveis, el decret dispensa als empleats/empleades municipals del treball presencial sense perjudici que es pugui procedir al treball per via telemàtica o similar des dels seus domicilis. La permanència del personal municipal en el seu domicili, com a conseqüència de la suspensió temporal d’activitats en les unitats respectives, té la consideració de temps de treball efectiu.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica.

L’Ajuntament vol recordar, així mateix, que la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més, en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb l’avantbraç i, en tot cas, evitar el contacte estret amb persones amb símptomes.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19