PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Octubre
2020

Els serves municipals continuen treballant dia a dia per adaptar-se a la situació derivada de la COVID-19 i a les restriccions determinades per les autoritats competents

Els serves municipals continuen treballant dia a dia per adaptar-se a la situació derivada de la COVID-19 i a les restriccions determinades per les autoritats competents

Els serveis municipals continuen treballant dia a dia per adaptar-se a l’evolució de la COVID-19 i els seus efectes, així com a les noves restriccions i mesures de prevenció decretades per les autoritats sanitàries en el marc de l’Estat d’Alarma. Avui s’ha fet balanç de situació i s’ha informat de tot plegat en trobades telemàtiques amb els portaveus dels grups municipals i també amb representants de les entitats. 

Entre les accions que s’han posat en marxa i per contribuir a garantir el compliment del confinament municipal de cap de setmana, la Policia Municipal de Sabadell ha ubicat aquest matí dos controls a la zona sud, mitjançant els qual s’han aturat uns 250 vehicles –principalment persones que es desplaçaven per motius laborals i portaven els corresponents justificants d’empresa. En la planificació de controls d’aquest tipus també està previst comptar amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra. 

Així mateix, demà dissabte i diumenge es mantindran els mercadets amb un servei específic de vigilància del cos local, comptant també amb efectius del cos autonòmic, Protecció Civil i personal de control d’accés, per tal que no es superin els aforaments, vetllar pel compliment de les mesures de prevenció i demanar documentació per comprovar si les persones que visiten els mercadets viuen a Sabadell.

D’altra banda, continua la vigilància i control per garantir el compliment del confinament nocturn i altres mesures. Des de l’entrada en vigor del segon Estat d’Alarma i fins dimecres, 28, la Policia Municipal havia aixecat 32 actes per no portar mascareta, 23 per consum d’alcohol a la via pública, 52 per reunions superiors a més de 6 persones i 11 per incompliment del confinament nocturn.

També segueix endavant el dispositiu d’informació i sensibilització activat per l’Ajuntament i Creu Roja. Ahir es van recórrer més d’una dotzena d’espais de la ciutat i es van fer 36 actuacions, arribant a un total de 138 persones. S’hi van distribuir 81 mascaretes.

Dispositiu de Tots Sants

D’altra banda, tot està preparat per a la jornada de Tots Sants, l’1 de novembre. El cap de setmana passat ja es va reforçar el servei d’autobusos per facilitar a la ciutadania l’accés al cementiri i és que davant la situació de pandèmia, l’Ajuntament ha recomanat avançar els desplaçaments a l’equipament funerari per afavorir el manteniment de les distàncies de seguretat i evitar que per Tots Sants es produeixin aglomeracions que podrien comportar restriccions en l’accés.

És per això que el reforç de les línies d’autobús continuarà no només diumenge dia 1 sinó també demà dissabte. Demà dia 31 la Línia L4, en el tram de plaça del Vallès fins al Poblenou, tindrà una freqüència de pas de 15 minuts, entre les 8.30 i les 18:30 h. El dia 1, els autobusos de la línia F4 passaran cada 10 minuts de 8.30 a 14.30 h i cada 15 minuts entre les 14.30 i les 18.30h.En la resta de trams i franges horàries es manté el servei habitual de 30 minuts.

L’accés al Cementiri s’haurà de fer amb la mascareta obligatòria ben col·locada, mantenint la distància mínima de seguretat i extremant la neteja de mans. El dia 1 hi haurà personal controlador degudament identificat a les portes del recinte. Es comptarà amb dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos. A més s’incrementarà la neteja de les zones comunes del cementiri i hi haurà una desinfecció constant dels banys públics. A l’entrada principal hi haurà un punt informatiu i d’atenció al visitant instal·lat per l’empresa concessionària de la gestió del Cementiri. I hi haurà presència de Policia Municipal i de Protecció Civil.

Aquest any, amb motiu de la pandèmia, no es portaran a terme les activitats que habitualment es programaven al Cementiri per Tots Sants.

Espai d’acollida a persones sense llar

L’Ajuntament està treballant, juntament amb Creu Roja, en la posada en marxa d’un espai d’acollida per donar resposta a la situació de les persones sense sostre de la ciutat i que també donaria servei en el marc de l’Operació Fred, que s’activa cada any coincidint amb els mesos d’hivern. A hores d’ara s’està buscant un emplaçament idoni per a aquest servei, que tindria una capacitat per a unes 30 places.

Encara en l’àmbit de l’Acció Social, es continua garantint l’atenció a la ciutadania, combinant el treball presencial i teletreball, dispensant l’atenció presencial en 5 centres cívics (Ca n’Oriac, Cal Balsach, Sant Oleguer, Creu de Barberà i Can Puiggener) i atenent les urgències a l’equipament de la plaça del Gas (SUES).

Així mateix es manté obert el Centre d’Emergències Municipal. Com també els Serveis d’Intervenció Socioeducativa (centres oberts), subjectes a les mesures de prevenció i actuació en casos de positius i/o contactes.

Accions de suport a bars i restaurants

Entre les accions de suport a bars i restaurants, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya per fer difusió, mitjançant les xarxes socials, dels establiments que ofereixin servei de menjar a domicili o per emportar (take away) aquestes setmanes en què han de tenir els locals tancats. Així mateix,  s’ha fet una crida als bars i restaurants que ofereixen aquests serveis perquè facilitin les seves dades de referencia i així poder incloure’ls en el proper butlletí municipal Hola Sabadell, que es distribueix a tota la ciutat. Els establiments tenen temps de fer arribar les seves dades fins al proper dimecres, 4 de novembre a les 12 del migdia. Més informació.

Encara dins aquest àmbit l’Ajuntament flexibilitzarà els criteris i, dins el possible, agilitarà els processos perquè els propietaris de bars i restaurants que ho desitgin puguin ubicar sistemes de tancament parcial i de calefacció de les terrasses i d’aquesta manera oferir més confort als clients durant els mesos de tardor i d’hivern un cop puguin reobrir. La mesura es suma a altres accions de suport al sector anunciades els darrers dies com la decisió de no cobrar als bars i restaurants la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats i l’aplicació de bonificacions de fins al 75% en aquesta taxa en el moment que puguin reprendre l’activitat.

Centres cívics i Biblioteques

Els centres cívics de la ciutat continuen oberts i només tancaran els que no tenen activitat que es pugui mantenir com són Poblenou, Can Llong i Gràcia matí i tarda i Sant Oleguer, que estarà tancat a la tarda.

Pel que fa a les biblioteques es mantenen només amb servei de préstec i retorn.

Servei d’Informació i Atenció a la Dona i Espais Joves

 El Servei d’Informació i Atenció a la Dona  (SIAD) es manté actiu amb tots els serveis presencials. També continuen oberts els Espais Joves de la ciutat.

A nivell de voluntariat, continuen activades les xarxes veïnals per donar suport a famílies que estiguin confinades i a les entitats que facin crides demanant voluntaris i voluntàries.

Pel que fa a les activitats d’acollida, es continuaran portant a terme, cercant-ne els espais adequats.

I en relació amb els centres de culte, ja s'ha informat a les comunitats que l'aforament és del 30%

Espectacles i activitats esportives

Ateses les noves restriccions els espectacles culturals dels propers dies han quedat suspesos. Només funcionaran equipaments com l'Estruch i La Vela per a assajos de professionals.

En l’àmbit esportiu, les activitats no vinculades a les lligues permeses i d’esport professional han quedat suspeses. En aquest sentit, es mantenen alguns equipaments en funcionament estrictament per a aquests usos. I totes les activitats sense públic.

Parcs infantils

Pel que fa a l’ús de parcs s’han col·locat cartells a les àrees de jocs infantils per recordar que no es poden utilitzar després de les 8 del vespre. També s’ha tancat la plaça de Fidela Renom en horari nocturn, s’han precintat circuits i elements esportius i es precintaran també àrees de petanca.

Categories Ajuntament, coronavirus Tags acció social, ajuntament, biblioteques, centres cívics, Covid-19, cultura, economia, educació, espai públic, Policia Municipal