PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
Juny
2018

L’Ajuntament acompanya el veïnat del bloc de Ca n’Oriac on es va produir un accident mortal, per agilitar que tornin a casa

El consistori ha allotjat 12 persones en pensions i 2 al Centre d’Emergències

L’Ajuntament acompanya el veïnat del bloc de Ca n’Oriac on es va produir un accident mortal, per agilitar que tornin a casa

L’Ajuntament de Sabadell continua el procés d’acompanyament al veïnat del bloc situat al carrer de Príncep de Viana, 6, on es va produir un accident mortal. D’una banda, va allotjar les persones que ho van necessitar a dues pensions de la ciutat, de manera que en aquests moments hi ha 12 persones allotjades en dues pensions, a càrrec municipal, i 2 més al Centre d’Emergències. Els altres veïns i veïnes de l’edifici viuen en cases de familiars o amics.

D’altra banda, després d’atendre aquestes situacions amb caràcter d’urgència, l’Ajuntament està treballant per trobar solucions residencials més estables fins que es pugui tornar a viure a l’edifici. Ara ja s’ha parlat amb cadascuna de les famílies per conèixer les seves necessitats.

Des del primer moment, estem treballant i l’Ajuntament ha mobilitzat diversos recursos per ajudar els veïns i veïnes de l’edifici en tot el que necessitin, fins que puguin tornar a casa amb totes les garanties de seguretat,

ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez. A més, ha destacat que

des d’Acció Social s’ha reforçat l’acompanyament i s’ha dotat d’assistència domiciliària la família que va patir l’incident mortal.

Per la seva banda, Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha destacat que

estem donant suport perquè les persones que viuen al bloc de pisos puguin tornar com més aviat millor a casa. A més, també els ajudem a solucionar les diferents situacions que ha provocat el desallotjament de l’edifici.

Algunes famílies han manifestat la voluntat de continuar amb amics o familiars fins que puguin tornar a casa. Per a la resta, l’Ajuntament busca solucions alternatives entre el parc d’habitatge propi o cedit i el parc privat. La solució definitiva dependrà de les característiques particulars de cada família.

Reunió amb els propietaris

Ahir els propietaris i les propietàries dels habitatges es van reunir amb representants de l’Ajuntament. Van comptar amb el suport de membres de diferents departaments municipals –Policia, Acció Social, Habitatge i Espai Públic–, que van oferir el suport del consistori en les gestions diverses que han de fer a partir d’ara per dur a terme les millores i revisions necessàries en la instal·lació elèctrica. Aquest és el pas previ perquè les companyies subministradores restableixin el servei i el veïnatge pugui tornar als habitatges.

A la reunió se’ls va traslladar la resolució del Departament d’Empresa i Coneixement en relació amb l’adequació de la instal·lació elèctrica i se’ls va explicar els passos que hauran de fer. També es va oferir l’acompanyament del Servei de Suport a Comunitats en el procés de presa de decisions. El primer pas en aquest sentit ha estat la col·laboració del Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca per agilitzar el contacte amb empreses que permetin la realització de pressupostos amb la màxima celeritat possible.

Categories Ajuntament, Govern Tags ajuntament, Ca n'Oriac