PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Novembre
2021

L’Ajuntament adjudica o licita projectes per un valor total superior als 6 milions d’euros

Adjudicades la renovació del Passeig de la Plaça Major, els treballs del Jardí del Sud i la renovació d’arbrat i mobiliari urbà, entre altres actuacions

L’Ajuntament adjudica o licita projectes per un valor total superior als 6 milions d’euros

La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest matí o bé ha iniciat la licitació de projectes que es traduiran en millores a tota la ciutat i que sumaran una inversió global superior als 6 milions d’euros. Entre els projectes, s’han adjudicat la renovació del Passeig de la Plaça Major, els treballs del Jardí del Sud, la renovació d’arbrat i mobiliari urbà i la substitució de la gespa artificial dels camps de futbol de Sant Oleguer i de Merinals. Així mateix. s’ha adjudicat la consolidació estructural del Vapor Pissit i s’han iniciat les licitacions per pacificar el carrer de Concha Espina i reformar la plaça Llibertat.

La reurbanització del Passeig de la Plaça Major s’ha adjudicat per 1.266.239,38 €, dividit en 3 lots. L’obra civil la portarà a terme l’empresa Infraestructures Trade, l’enjardinament Ambitec Servicios Ambientales i les Fonts l’empresa EDL Creative Water. Amb el projecte, el Passeig guanyarà 585 m2 d’espais de vegetació i comptarà amb 65 arbres. Així mateix, s’hi ubicarà una cortina d’aigua i llum, diversos brolladors i 26 bancs per seure-hi. La part més propera al Racó del Campanar serà pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. Mentre, la part nord que toca al passeig de Manresa tindrà una disposició més de plaça delimitada per l’arbrat.

Pel que fa als treballs del Jardí del Sud, que comportaran també millores a l’entorn del Mercat de Campoamor, s’hi invertiran més d’1,3 milions d’euros. En aquest cas l’obra civil, per valor de més 1,1 milions, la portarà a terme Constraula, mentre que el lot de jardineria s’ha adjudicat a La Cycaprojects and Services. Amb l’actuació, l’espai que ocupava l’antic camp de futbol de Campoamor, al carrer dels Reis Catòlics, esdevindrà un espai enjardinat i d’estada, amb zones d’ombra, vegetació, zones de descans i lleure. El Jardí ocuparà 11.000 m2 i hi haurà 152 arbres nous, espais de joc infantil i bancs. L’operació ampliarà la infraestructura verda d’aquests barris, recuperarà espais i ampliarà l’oferta d’estacionament de vehicles.

D’altra banda, la Junta de Govern ha abordat la consolidació estructural i tancaments exteriors de les naus interiors del Vapor Pissit. S’hi invertiran prop de 981.000€ i els treballs els portarà a terme Rehatec Façanes.

Un altres dels projectes adjudicats és la reposició i millora de l’arbrat viari de Sabadell, que implicarà, entre altres accions, la plantació de 1.164 arbres a una vuitantena de carrers de tots els districtes de la ciutat. Adjudicat a Ambientàlia World i Ambitec Servicios Ambientales, el projecte es divideix en tres lots i tindrà un pressupost global superior als 870.000 euros.

Així mateix, el subministrament de nou mobiliari urbà anirà a càrrec de l’empresa Parques y Jardines Fabregas, SAU. Amb la iniciativa, es reposaran elements malmesos i s’instal·laran de nous com ara papereres, bancs de fusta, cadires, taules de pícnic i jardineres a diferents espais de Sabadell. Tot plegat comportarà una inversió propera als 125.000 euros.

Finalment, l’Ajuntament ha adjudicat els treballs per renovar la gespa artificial dels camps de futbol de Sant Oleguer i de Merinals. Una inversió total de gairebé 340.000€. Els treballs a Sant Oleguer els farà l’empresa Sports and Landscape, SL, amb un pressupost d’adjudicació de 124.630,83 €. Pel que fa al camp dels Merinals, les obres les farà Fieldturf Poligras, SA, per 214.868,40 €.

Inici de licitacions

La Junta de Govern ha aprovat l’expedient de contractació de les obres de pacificació del carrer Concha Espina, entre els carrers Pardo Bazán i Reis Catòlics. L’import del projecte serà de 750.000 € i permetrà que en aquest tram el carrer es converteixi en via de prioritat per a vianants, compti amb més il·luminació, nous bancs i més zones enjardinades.

Així mateix, s’ha iniciat la licitació de la remodelació de la plaça de la Llibertat. El pressupost total del contracte, dividit en dos lots, serà de més de 181.000€. La renovació contempla la remodelació i ampliació de l’àrea de jocs infantils de la plaça i la col·locació de taules de tennis taula i de pícnic, com també la millora de la junta de dilatació per corregir les filtracions que ara hi ha a l’aparcament subterrani.

Categories Espai públic , Govern, Transparència, Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Junta de Govern Local, urbanisme