PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Juliol
2021

L’Ajuntament de Sabadell condemna i rebutja el darrer feminicidi a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell condemna i rebutja el darrer feminicidi a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell condemna el feminicidi d’una dona veïna de Sabadell presumptament a mans de la seva parella el passat dilluns. L’Ajuntament manifesta el seu rebuig davant de qualsevol forma de violència masclista, ja que totes són fruit d’una societat patriarcal, ja sigui violència física, psicològica, sexual o tota aquella de caràcter discriminatori o d’intolerància.

L’Ajuntament expressa el seu més sincer condol a la família i els amics de la víctima. Com a mostra de dol, romandran abaixades a mig pal les banderes de l’Ajuntament i s’ha fet un minut de silenci a les 12 h.

Així mateix, es convoca un acte de rebuig obert a tota la ciutadania, que tindrà lloc avui, a les 19 h, a la plaça de Sant Roc.

Aquest any ja són 26 els assassinats de dones al conjunt d’Espanya, dades davant les quals cal reaccionar per visibilitzar-les i erradicar-les.

El consistori reitera el seu compromís amb la lluita per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació, alhora que ha posat en marxa el protocol establert en casos de feminicidi, decretant tres dies de dol i fent servir tots els mitjans necessaris per difondre els valors d'igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, durant els tres dies de dol, a l’inici dels actes organitzats per l'Ajuntament, es llegirà el comunicat de rebuig i es farà un minut de silenci, fent així una visibilització de l’assassinat. A més, en el proper Ple de l'Ajuntament es llegirà el comunicat institucional de rebuig i es farà també un minut de silenci.

L’Ajuntament s’ha posat en contacte amb l’entorn de la víctima i s’ha posat a disposició de la seva família per oferir-li els recursos que té a l’abast.