PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Març
2016

L’Ajuntament de Sabadell inicia els treballs del Pla d’Auditoria interna

La primera fase contempla una enquesta adreçada a tota la plantilla municipal

L’Ajuntament de Sabadell inicia els treballs del Pla d’Auditoria interna

 

Es tracta d’un pas més, fruit del compromís del Govern de la ciutat, de desenvolupar la seva acció política amb espais de participació real, amb capacitat d’incidència i amb una administració que atengui amb qualitat a les persones.

 

Amb aquesta voluntat des de l’Ajuntament de Sabadell s’estan impulsant diferents iniciatives orientades a generar un programa d’auditoria concretada en tres grans àmbits: l’auditoria econòmica, l’auditoria ciutadana i l’auditoria interna.

En aquest entorn, l’auditoria interna té la voluntat d’anàlisi i revisió de l’organització municipal, des de les estructures organitzatives i les dinàmiques de funcionament fins als models de gestió de diferents serveis públics.

Els treballs s’han dividit en dues fases. La primera és una enquesta anònima adreçada a tota la plantilla municipal per copsar la seva opinió amb l’objectiu d’identificar quins àmbits requereixen una revisió urgent a percepció dels propis treballadors i treballadores.

La segona fase pretén abordar la problemàtica concreta d’aquests àmbits i consistirà en unes sessions de treball en grups i dirigides per una persona professional externa, on es vol aprofundir més en els aspectes qualitatius que, a partir de les mateixes enquestes, s’hagin detectat com a més necessaris de revisar. Després de cada fase, els mateixos treballadors municipals podran tenir accés als resultats de les diferents eines i mètodes de treball.

En acabar el procés, es farà un informe final de resultats que, conjuntament amb l’anàlisi tècnica de viabilitat i les prioritats polítiques, conformaran finalment el Programa d’Auditories Específiques que identificarà i seqüenciarà els àmbits interns (processos, departaments, polítiques internes...) que s’auditaran al llarg del mandat.

En aquests moments està en marxa ja l’enquesta per recollir l’opinió de la plantilla municipal que permetrà identificar els àmbits que requereixen una revisió urgent al criteri de cada treballador. Una de les línies bàsiques de treball de la Regidoria de Transparència i Organització és la pròpia anàlisi interna, per això, per a Elena Hinojo, regidora d’aquest servei

el conjunt de la plantilla té molta informació, precisa i de qualitat, fruit de l’experiència i el treball quotidià i és la millor font amb què podem comptar a l’hora de començar a treballar amb les fortaleses i debilitats de l’Ajuntament i, és per això, que volem implicar al màxim els treballadors i les treballadores en l’anàlisi i millora de l’organització

Trobada de les Regidories de Transparència dels ajuntaments de Sabadell i Barcelona

Per altra banda, la regidora de Transparència i Organització de l’Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo i el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, van mantenir una reunió de treball amb l’objectiu de trobar línies de col·laboració entre tots dos ajuntaments en l’àmbit de la Transparència.

Entre els temes tractats cal destacar la constatació per ambdues parts que la implantació de la Llei de la Transparència significa un full de ruta que marca un camí de canvi cultural i de modificació de processos important i exigent.

Totes dues parts han mostrat especial interès en alguns temes específics, com el Codi Ètic pels alts càrrecs que s’està desenvolupant actualment, o el registre de grups d’interès, en què els dos ajuntaments han plantejat treballar de manera integrada amb el registre de grups d’interès de la Generalitat de Catalunya i, és en aquest sentit, que s’està preparant un conveni marc que permetrà aquesta col·laboració.

Categories Ajuntament, Govern Tags l’auditoria ciutadana i l’auditoria interna_, l’auditoria econòmica