30
Gener
2015

L’Ajuntament de Sabadell obté un nou reconeixement en matèria de transparència, assolint el 100% de puntuació a l’Índex ITA de l’organització independent Transparència Internacional

Sabadell ha assolit un nou reconeixement en l’àmbit de la transparència. El portal de transparència del web municipal (http://www.sabadell.cat/ca/portaltransparencia) ha obtingut el 100% d’indicadors positius analitzats per l’Índex ITA 2014 de la Fundació Independent Transparència Internacional España. Sabadell assoleix, així, la màxima puntuació possible juntament amb altres 18 ajuntaments de l’Estat, que comparteixen la primera posició del rànquing. L’Índex ITA (de transparència dels Ajuntaments) estudia el nivell de transparència dels 110 Ajuntaments més grans d’Espanya. Per això utilitza un conjunt de 80 indicadors, dividits en sis Àrees, en cadascuna de les quals s’ha elaborat el corresponent rànquing específic. Sabadell ha obtingut el 100% de puntuació en les sis.

Les àrees analitzades són Informació sobre la Corporació municipal; Relacions amb els ciutadans i la societat; Transparència Econòmico-Financera; Transparència en les contractacions de serveis; Transparència en matèries d’Urbanisme i Obres Públiques i Indicadors Llei de Transparència. A través del Portal de Transparència es poden obtenir de manera directa  totes les informacions que es demanen en els 80 indicadors, facilitant així als ciutadans la cerca d'aquestes informacions. També s'ha anat incorporant progressivament informació gràfica i resums de dades que puguin fer més  comprensible la seva lectura.

Els 19 Ajuntaments de l’Estat que han obtingut la màxima puntuació possible al rànking ITA 2014 són Sabadell, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Badalona, Barcelona, Bilbao, Getxo, Guadalajara, Lleida, Móstoles, Oviedo, Palma de Mallorca, Sant Cugat del Vallès, Soria, Torrejón de Ardoz, Torrent, Vitòria i Saragossa.

La puntuació mitjana general dels 110 ajuntaments avaluats el 2014 ha assolit els 85,2 punts sobre 100. En aquesta edició hi ha hagut un total de 102 ajuntaments (el 93%) que han aprovat, això és, que han superat la puntuació de 50 punts sobre 100.

Aquest nou reconeixement a l’Ajuntament de Sabadell en matèria de transparència se suma a diverses fites assolides en aquest àmbit. Així el 2010,  Sabadell també va obtenir el primer lloc al rànking ITA juntament amb altres 5 ajuntaments de l’Estat.

D’altra banda, recentment el propi Portal de Transparència del web municipal de l’Ajuntament de Sabadell ha obtingut, un any més i amb la màxima puntuació possible, el Segell Infoparticipa, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Si bé es el segon cop consecutiu que Sabadell assoleix el Segell amb el 100% de punts, era la tercera vegada que obtenia el reconeixement de la UAB en matèria de transparència. I és que el 2012 va ser el primer Ajuntament de Catalunya a obtenir la valoració positiva del 100% dels 41 indicadors que integraven l’Índex de la Universitat Autònoma, tot i que sense el Segell Infoparticipa, que en aquell moment encara no s’atorgava.

Més informació sobre l’Índex ITA de Transparència Internacional a    http://transparencia.org.es.pymes365.com/

 

Categories Ajuntament, Transparència Tags ajuntament, Índex ITA, transparència