PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Març
2014

L’alcalde de Sabadell recull en nom de la ciutat el Segell Infoparticip@ a la qualitat i transparència de la comunicació pública local

El web municipal supera el 100% dels indicadors avaluables

L’Ajuntament de Sabadell va rebre ahir el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

El guardó el va recollir, en nom de la ciutat, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, en una cerimònia celebrada al Palau de Pedralbes de Barcelona i que va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho. Basat en l’avaluació dels webs de tots els ajuntaments de Catalunya a partir d’un total de 41 indicadors, el Segell Infoparticip@ s’ha atorgat enguany a 48 ajuntaments de Catalunya. Sabadell és l’únic municipi en aquesta edició, juntament amb Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, que han assolit el 100% de resultats positius.  Precisament durant la cerimònia d’ahir, els representants de la UAB van destacar l’esforç del conjunt de municipis per millorar els seus sistemes d’informació a la ciutadania i avançar en l’àmbit de la transparència.

Els 41 indicadors s’han centrat en esbrinar si les corporacions locals avaluades ofereixen informació sobre 4 qüestions bàsiques: qui són els representants polítics; com es gestionen els recursos col·lectius; com s’informa de la gestió; i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Amb l’assoliment del guardó, corresponent a l’any 2013, l’Ajuntament de Sabadell consolida un cop més tota la feina feta en matèria de proximitat i transparència. Aquest esforç s’ha traduït els darrers anys en una millora constant dels canals i maneres d’informació i implicació de la ciutadania en la gestió pública i ja ha comportat diversos reconeixements. Concretament Sabadell va ser el primer ajuntament de Catalunya en obtenir en l’edició anterior la valoració positiva del 100% dels 41 indicadors que integren aquest índex de transparència de la UAB. Cal puntualitzar, en aquest sentit, que Sabadell va ser mereixedor del reconeixement de la Universitat Autònoma però encara sense el Segell Infoparticip@, atès que enguany és el primer cop que aquest segell específic s’atorga.

Més informació sobre els 41 indicadors que conformen l'Index a https://ca.sabadell.cat/Proximitat/p/indicadors_cat.asp

Categories Ajuntament, Transparència Tags ajuntament, portal de transparència, Segell Infoparticip@