PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
Maig
2014

Sabadell Atenció Ciutadana es consolida com a referent ciutadà per fer gestions i resoldre consultes amb l’Ajuntament

Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) va atendre el 2013 un total de 281.454 persones, 178.035 de manera presencial i 103.419 per telèfon

Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) va atendre el 2013 un total de 281.454 persones, 178.035 de manera presencial i 103.419 per telèfon. En total, el SAC va fer durant el 2013 un total de 786.127 atencions, consultes o gestions a través de tots els canals. És a dir, presencial, telefònic i per Internet.

Aquestes dades demostren que el SAC es continua consolidant any rere any com a referent del ciutadà a l’hora de fer les gestions i/o consultes amb l’Ajuntament de Sabadell mitjançant els tres canals -presencial, telefònic i Internet-. La mitjana de persones ateses per dia a les 5 oficines del SAC i al telèfon 010 és de 1.135.

De fet, la comparativa amb l’any anterior evidencia que han baixat lleugerament les persones ateses, però que s’incrementen les gestions o consultes. Això vol dir que cada persona que s’adreça al SAC de forma presencial o telefònica de mitjana fa més d’una gestió.

Tal com ha assenyalat la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, 

treballem per apropar cada dia una mica més l‘Ajuntament al ciutadà, per aquesta raó un dels projectes que tenim en ment és una nova App del SAC, és a dir, que volem utilitzar les noves tecnologies per ser encara més propers. De fet, l’objectiu és fer servir el WhatsApp per obrir les portes del Servei d’Atenció Ciutadana.

Carrasco, que ha presentat les dades de la memòria aquest matí, ha destacat també la bona feina que porta a terme el SAC, 

que aquest setembre celebrarà el seu desè aniversari amb la satisfacció d’haver consolidat les oficines cardinals com un servei de qualitat al territori .

Cal destacar la bona acollida que té entre la ciutadania el servei de cita prèvia en atencions especialitzades, com és el cas de l’OMIC amb 4.275 cites, l’Ofideute amb 773 o temes educatius amb 1.077. En total, el 2013 hi va haver 6.502 cites prèvies, cosa que també indica una certa previsió en les visites. Això facilita l’atenció i millora la gestió del servei, així com el temps d’espera de la ciutadania.

Molt destacable és també l’ús que es fa de les oficines cardinals repartides per la ciutat, tot i que el Despatx Lluch continua sent el qual acull més atencions, amb un total de 117.069 gestions. El segueix el SAC Nord (Centre Cívic de Ca n’Oriac) amb 25.550, el SAC Sud (Centre Cívic de la Creu de Barberà) amb 15.406; l’oficina Oest (Centre Cívic de Can Rull) amb 14.845 i l’est (Centre Cívic de Torre-romeu) amb 5.165. De fet, les oficines cardinals són cada vegada més un espai de referència per als ciutadans pel que fa a la informació sobre tràmits i gestions ciutadanes.

Pel que fa a les consultes i gestions per Internet, a través del portal sabadell.cat atenció ciutadana han arribat fins a un total de 339.283 consultes. En canvi, les preferències canvien respecte a l’atenció telefònica, que se situen en 101.907 consultes.

Amb tot, val a dir que al SAC les dades de la memòria mantenen una certa estabilitat respecte als altres anys, tot i que s’ha de destacar que les atencions presencials continuen sent les més quantitatives. Això pot ser fruit de la proximitat en el territori mitjançant els 5 punts d’atenció i del mínim temps d’espera per ser atesos.

Tràmits

L’objectiu principal del SAC és anar creixent i assolir nous tràmits i la signatura de convenis amb altres administracions per intercanviar les dades i evitar desplaçaments als ciutadans.

Actualment l’Ajuntament de Sabadell té convenis signats amb la Gerència de Cadastre per a l’emissió de certificats cadastrals descriptius i gràfics de tot Espanya; amb l’Agència Catalana de Certificació per a l’emissió de certificats digitals, i amb la Direcció General de Trànsit per fer canvis de domicili tant del carnet de conduir com del permís de circulació.

En aquest sentit, cal destacar que pugen els tràmits com el padró, els tràmits fiscals, de comunicacions, d’adquisició de carnets de bus i consultes relacionades amb la via pública, mentre que baixen les inscripcions i els tràmits relacionats amb temes de consum.

Sabadell Atenció Ciutadana també treballa diàriament per oferir un servei bo i ràpid al ciutadà  i que els minuts d’espera en totes les oficines sigui entre els 2 i 4 minuts. Per exemple, les persones que van anar al Despatx Lluch el 2013 van esperar una mitjana de 4,27”. En canvi, la mitjana del temps d’atenció per persona al llarg de l’any passat va ser de 8,22” .

Sabadell Atenció Ciutadana té com a finalitat ser el referent de la ciutadania per a qualsevol informació, consulta o gestió dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Sabadell, ja sigui per canal presencial, telefònic o telemàtic. A més, la prioritat del servei és millorar dia a dia l’atenció al ciutadà, fent-la més propera, amable, accessible i augmentar el nivell de qualitat dels serveis que ofereix als sabadellencs i sabadellenques.

Categories Ajuntament, Transparència Tags participació i atenció ciutadana, transparència