PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Febrer
2017

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa el nou portal de Dades Obertes

L’objectiu és que qualsevol persona pugui accedir fàcilment i lliurement a les dades

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa el nou portal de Dades Obertes

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa avui la nova versió del portal de Dades Obertes que presenta algunes importants novetats com la incorporació de nous formats, més oberts i sota llicències d'ús no restrictives, i la integració de noves eines per compartir informació.

L’objectiu és que qualsevol persona pugui accedir fàcilment i lliurement a les dades municipals i les pugui reutilitzar, a més de fer més transparent l’administració.

Ara, aquesta tercera versió del portal ofereix un catàleg on es classifiquen els conjunts de dades segons diferents àmbits. Els resultats que es poden obtenir permeten l’explotació de dades com ara taules, gràfiques o mapes que es poden descarregar en diferents formats.

Les dades publicades s’actualitzaran periòdicament de manera automàtica i, fins i tot en alguns casos, aquesta periodicitat pot ser diària o en temps real, com ara l’agenda i les notícies, o fins i tot bona part dels mapes.

El concepte de Dades Obertes

L’Ajuntament de Sabadell va ser un dels consistoris pioners en publicar el portal de dades obertes, ja que la primera versió es va posar en marxa a finals de 2012. En aquests cinc anys, ha tingut 33.548 pàgines vistes i s’ha anat actualitzant i millorant, ja que no totes les dades es trobaven en formats estàndards.

El concepte dades obertes significa posar la informació disponible dins de l'organització de manera senzilla i segura. El portal no publica les dades tancades, sinó que s’anirà incrementant el volum d’informació, s’obrirà als suggeriments que les persones, entitats i empreses poden demanar en el mateix portal, i millorarà l’oferiment de les dades per a la seva consulta i la seva reutilització.

Aquest portal s’emmarca en l’objectiu del Govern de la ciutat d’avançar en els valors de transparència en l’Administració Pública, en favor a l’obertura de les dades i en l’ús i la reutilització de la informació exposada per analitzar i avaluar la gestió pública.

 

Categories Ajuntament, Transparència Tags ajuntament, Dades Obertes, transparència