PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
abril
2016

L’Ajuntament de Sabadell promou un congrés per analitzar i debatre reptes i dilemes sobre el soroll

Coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll, que se celebra l’últim dimecres del mes d’abril, Sabadell acollirà aquest any eI I Congrés d’Acústica de Catalunya, acusti.cat. Es farà a la Fira de Sabadell els 28 i 29 d’abril, organitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació Catalana de Consultors Acústics.

 

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que

impulsem aquest Congrés perquè un dels objectius estratègics del Govern és millorar significativament la qualitat de vida a la ciutat. I aquesta millora passa per introduir canvis significatius –bàsicament en la mobilitat–, que condueixin a disminuir el grau de soroll ambiental

Actualment Sabadell compta amb el Pla d'Acció per la Millora de la Qualitat Acústica de Sabadell i el Mapa Estratègic de Soroll de Sabadell, entre altres eines de gestió.

Aquest és un mapa dissenyat per a avaluar globalment l'exposició al soroll produït en una zona determinada. Les últimes dades, del 2013, indiquen que, com a totes les poblacions, la principal font de soroll és el trànsit i estableix que les condicions acústiques del municipi es poden considerar les habituals i similars a les d’altres de la mateixa tipologia.

Una de les dades remarcables és que, de dia, el 80,2% de la població es troba exposada a nivells sonors per sota de 65 decibels (dBA), valor límit d’immissió considerat per a la zona de sensibilitat acústica alta. D’altra banda, durant el període nocturn el 75,3% de la població es troba per sota de 55 dBA.

Les dades del mapa estratègic indiquen que durant el dia les superacions dels nivells límit d’immissió existents, d’entre 1 i 4 dB, es produeixen a la ctra. de Terrassa, Gran Vía, via Alexandra, rda. de Collsalarca, c. de l’Estrella i rda. d’Europa.

El nivell es supera entre 5 i 9 dB en alguns trams de les ctres. de Terrassa i Barcelona entre la rda. de Ponent i c. de Ramon Llull, la rbla. d’Ibèria i la ctra. de Mollet. I és major de 9 dBA a la rda. de Ponent.

Durant la nit, s’observa una superació dels nivells entre 1 i 4 dBA a la via Alexandra, rda. de Collsalarca, c. de l’Estrella, rbla. d’Europa. D’entre 5 i 9 dBA a la ctra. de Terrassa, Gran Via. La superació és major de 9 dBA en els trams de les ctra. de Terrassa i Barcelona entre la rda. de Ponent i el c. de Ramon Llull, la rda. de Ponent, la rbla. d’Ibèria i la ctra. de Mollet.

Es pot consultar en línia el nivell acústic de cada carrer i el límit establert a https://sal.sabadell.cat/Planol/?idfamily=8&idsubcat=204.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha destacat que

la contaminació acústica a la ciutat és una qüestió rellevant que hem de resoldre conjuntament entre l’Ajuntament i la ciutadania. Des del Govern, fent complir la llei. I, pel que fa a la ciutadania, amb un estil de vida i uns hàbits respectuosos, amb una actitud cívica i responsable envers el veïnat

D’altra banda el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha afirmat que

la contaminació acústica no es pot considerar una molèstia temporal, sinó que afecta la qualitat de vida de les persones. Cada vegada hi ha més evidència de la relació entre l'excés de soroll ambiental i l'impacte sobre la salut. Des d’aquesta perspectiva, una ciutat menys sorollosa també és una ciutat més saludable

 

Categories Ajuntament, Salut Tags Congrés Acústica, soroll ambiental