PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
abril
2018

L’Ajuntament de Sabadell renova el Segell Infoparticipa que reconeix la transparència i la qualitat de la informació

El guardó es lliurarà demà dimecres 25 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB

L’Ajuntament de Sabadell renova el Segell Infoparticipa que reconeix la transparència i la qualitat de la informació

L’Ajuntament de Sabadell recollirà demà dimecres el  Segell Infoparticipa 2017 com a reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i que avalua el grau d’informació als webs municipals dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Elena Hin0jo, regidora de Transparència serà l’encarregada de recollir el guardó.

El web de l’Ajuntament de Sabadell ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa, amb un 98,08% de compliment, ja que han estat avaluats positivament 51 dels 52 indicadors definits pel LPCCP, per a aquesta cinquena edició i, per tant, se situa entre els municipis de Catalunya amb major percentatge de compliment en aspectes relacionats amb cinc grans temes: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions), com informen de la seva gestió i quines eines de participació   proporcionen.

El segell es tracta d’una marca que dona garanties de confiança i credibilitat als ciutadans i ciutadanes així com un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Amb l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, des del LPCCP es van reformular el nombre i la definició dels indicadors a avaluar, esdevenint així també una mesura del grau de compliment dels preceptes de publicitat activa que estableix la Llei.

Categories Ajuntament, Transparència Tags ajuntament, infoparticipa, transparència