PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Febrer
2015

L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix a l’Associació de propietaris forestals de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa

El Ple municipal ha aprovat aquest vespre per unanimitat que l’Ajuntament de Sabadell s’adherís a l’Associació de propietaris forestals de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa.

Les ventades del 9 de desembre van causar danys severs (entorn al 90% d’afectació, segons les dades de què disposen els Agents Rurals) a unes  300 hectàrees forestals del Vallès Occidental, de les quals 95 hectàrees corresponen a Sabadell. Aquest fet ha significat que s’hagin realitzat una sèrie de tasques, valoracions i reunions per determinar les accions a seguir.

S’ha fet palesa aquesta situació excepcional i la diligència que mereix prendre acords entorn a les actuacions que s’han de dur a terme davant el nombrós combustible que hi ha als boscos i que ha de ser retirat i triturat abans que s’iniciï la campanya de prevenció d’incendis.

Els propietaris forestals de les zones afectades per les ventades han elaborat un projecte d’Estatuts d’Associació de Propietaris Forestals de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa amb les següents finalitats:

-        Reunir en una entitat sense afany lucratiu els titulars de finques forestals, per tal de poder oferir una gestió coordinada en les finques dels titulars  associats dels municipis de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa.

-         Posar en valor les finques rústegues i els serveis ambientals que aquestes presten, amb aportacions econòmiques que permetin la promoció de la protecció i millora de l’entorn natural, cultural i el paisatge, a través de plans, projectes o accions concretes que hi siguin desenvolupades.

-       Proposar mesures de conscienciació i consell als gestors titulars i usuaris dels terrenys rústics del municipi on estigui present l’associació, de la importància de conservar i si s’escau millorar l’entorn natural de les finques associades, per llurs efectes beneficiosos a la societat actual i futura.

-         En relació als efectes de les ventades del 9 de desembre de 2014, l’associació està portant a terme les següents tasques:

o       Realitzar l’avaluació dels efectes a les finques forestals dels associats.

o       Realitzar estudis per determinar les accions a prendre pels membres de l’associació i donar-los assessorament en les tasques que siguin necessàries.

o       Sol·licitar a les administracions públiques l’adopció de mesures adequades per reduir els efectes dels danys i perjudicis soferts per les propietats forestals afectades, inclosa la sol·licitud d’ajuts, bonificacions o reduccions fiscals similars a les existents pel cas d’incendi o altres situacions catastròfiques.

o       Sol·licitar a les administracions públiques l’adopció de mesures administratives i de policia que facilitin les tasques i treballs a realitzar en les finques afectades.

Categories Ajuntament, Medi ambient, Transició Ecològica Tags ajuntament, Ple, sostenibilitat