PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
abril
2014

L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni amb el municipi de Vicente López, a Buenos Aires, per a la promoció de les Smart Cities

L’Ajuntament de Sabadell i el municipi de Vicente López, a Buenos Aires, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per promocionar i compartir experiències

L’Ajuntament de Sabadell i el municipi de Vicente López, a Buenos Aires, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per promocionar i compartir experiències de les Smart Cities. L’acord l’han signat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i l’intendent de Vicente López, Jorge Macri.

L’alcalde Vicente López ha assenyalat que

agraïm la possibilitat d’avançar en aquest acord. Creiem que hi ha una tasca important en el marc de les ciutats mitjanes, on la gent tria viure com a alternativa a les grans ciutats. Les ciutats mitjanes estan recuperant protagonisme, amb una alta qualitat de vida. Tota l’experiència en gestió de l’accés a la informació i la  possibilitat de facilitar la vida als veïns és central i tot l’esforç al voltant de les smarts city a les ciutats mitjanes és molt important.

En la mateixa línia, l’alcalde de Sabadell ha remarcat que

amb aquest conveni volem aprofitar els coneixements de cada municipi i que tots dos ens puguem beneficiar amb la idea que aquesta trobada entre administracions públiques i empreses privades també pugui realitzar-se a Vicente López. Obrim la possibilitat que aquest congres també pugui realitzar-se allà. l’estratègia Smart City ha de permetre una millor gestió dels serveis, més transparència i més facilitat per gestionar els problemes i això és el que podem compartir. Més que anar a ensenyar coses, la idea és fer accions conjuntes.

Els dos municipis aposten per la innovació i les noves tecnologies per aconseguir un nou model productiu i de creació d’oportunitats d’ocupació i activitat econòmica i participen en projectes innovadors per a la modernització dels serveis públics.

L’objectiu del conveni és proposar, dissenyar i avaluar activitats de cooperació de caràcter experimental que permetin establir canals de comunicació institucional.

Segons aquest conveni, els municipis es comprometen a intercanviar informació dels projectes que portin a terme, de fòrums, conferències, congressos o altres esdeveniments en l’àmbit de les smart cities, co-desenvolupar uns estudis reglats sobre ciutats intel·ligents, facilitar-se contactes d’empreses de productes o serveis en el marc de les smart cities  i impulsar la co-organització del congrés internacional de ciutats intel·ligents. 

Cal recordar que el municipi de Vicente López també ha participat aquest migdia en la conferència sobre Smart Cities a Amèrica Llatina, dins el programa del segon Sabadell Smart Congress, que s’ha portat a terme a l’escenari de Fira Sabadell entre la jornada d’ahir i d’avui. El seu alcalde, Jorge Macri, ha estat el seu ponent  i ha abordat les oportunitats de creixement en el sector de les Smart Cities, ja que degut el gran creixement poblacional i urbanístic de Llatinoamèrica, es preveu que en el futur sorgeixin moltes oportunitats d’inversió per a empreses europees vinculades a les noves tecnologies aplicables a l’àmbit de les ciutats.

En aquesta sessió sobre Amèrica Llatina també han pres part Víctor Hugo Figueroa, alcalde de Penco (Xile) i Mauricio Bouskela, especialista sènior de TIC en el Programa de Ciutats Emergents i Sostenibles del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).

Categories Ajuntament, Innovació Tags innovació, Sabadell Smart Congress, smart city