PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Gener
2024

L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest 2024 més d’una setantena de sessions d’acollida

L’objectiu és informar les persones nouvingudes sobre els serveis i recursos que hi ha a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest 2024 més d’una setantena de sessions d’acollida

El Programa d’Acollida i Refugi de l’Ajuntament ha previst un total de 78 sessions d’acollida per aquest any, adreçades a persones nouvingudes. Les trobades, durant les quals se’ls dona la benvinguda a la ciutat i se les informa sobre els serveis i recursos principals del municipi i sobre el servei de primera acollida, es faran els dimecres en horari de matí i tarda en diferents equipaments de la ciutat (Casal Pere Quart i centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà i Torre-romeu).

La informació sobre aquestes sessions arriba a les persones nouvingudes quan s’empadronen, a través del Servei d’Atenció Ciutadana, però també es poden informar mitjançant altres serveis i entitats com l’SCAI, Serveis Socials, Creu Roja o el propi Programa d’Acollida i Refugi.

Després d’aquesta primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són citades a una entrevista individual, on se les orientarà sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’any 2023 es van realitzar 76 sessions d’acollida i hi van participar més de 900 persones, de les quals el 60% van formar part de les accions d’acollida de l’Ajuntament per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals i coneixements sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2024

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags nouvinguts, nova ciutadania, sessions acollida