PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Juliol
2018

L’Ajuntament de Sabadell treballarà accions conjuntes amb el veïnat del barri d’Espronceda en relació amb la presència de xinxes

Es reforçarà la vigilància a l’espai públic i es farà l’acompanyament de les famílies per avaluar i actuar en funció de la situació individual de cada cas

L’Ajuntament de Sabadell treballarà accions conjuntes amb el veïnat del barri d’Espronceda en relació amb la presència de xinxes

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant així com els regidors de Salut, Ramon Vidal i del Districte 6è, Eduard Navarro, van mantenir diferents trobades amb el veïnat del barri

Després de les diferents trobades que des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha mantingut aquests dies amb el veïnat del barri d’Espronceda, tant per part de l’alcalde Maties Serracant i el regidor del districte 6è Eduard Navarro, a la reunió d’ahir dijous, com del regidor de Salut Ramon Vidal a l’assemblea organitzada pels veïns; i de les actuacions i seguiment que s’ha fet en relació amb la presència de xinxes a la zona (Més informació), aquest matí ha tingut lloc al Consistori una reunió en la qual s’ha acordat l’ampliació del dispositiu intern de treball transversal a nous àmbits. Així, a més de Salut i del Servei de Recollida Selectiva i Neteja Viària, han començat a actuar també personal de Participació Ciutadana, Acció Social, Habitatge i Espai Públic.

Des d’aquest dispositiu es coordinaran les accions en dos aspectes fonamentals. Per una banda, pel que fa a l’àmbit de l’espai públic, amb el reforç de la vigilància i un seguiment extrem de la zona quant a la retirada d’objectes voluminosos i neteja amb aigua a pressió. En aquest sentit es coordinaran efectius tant de la Policia Municipal com dels equips territorials de districte i de neteja.

D’altra, s’actuarà de forma personalitzada en l’entorn social de les persones afectades per aquesta situació en cadascun dels habitatges, fent una tasca d’assessorament i acompanyament.

En aquests moments ja s’està treballant per disposar d’una relació de totes les comunitats i de tots els habitatges afectats així com del grau d’afectació en cada cas en concret. A més, s’estudiarà la situació social de cadascun dels casos concrets per analitzar a nivell individualitzat l’entorn social i determinar les mesures que en cada cas s’hagin de prendre.

Què són les xinxes?

L’Ajuntament de Sabadell vol recordar que les xinxes són insectes que no transmeten malalties i la seva importància a nivell de salut són les molèsties que poden produir les picades. Es tracta d’un insecte que no passa d'un habitatge a un altre per si sol com altres insectes sinó que ho fa a través d'objectes.

Recomana, així, que si se sospita que se’n poden tenir a prop o es pensa que ens podem trobar davant d’una infestació, és important contactar amb una empresa especialitzada en control de plagues i fer el tractament corresponent.

En aquest sentit ha editat uns consells sobre què son les xinxes, què es pot fer si se sospita que se’n poden tenir a prop i què cal fer si en cas de plaga (Més informació).

Categories Ajuntament, Salut Tags acció social, ajuntament, districte 6, espai públic, participacio, salut